loader
Foto

Galerie foto

Despre iertare şi iubire la "Un doctor pentru dumneavoastră"

Cum să fim sau să redevenim sănătoşi, ne spun specialiştii în direct, de marţi până joi, de la 18:30, la TVR Internaţional şi online la TVR+.

 

MARȚI, 10 aprilie

STRESUL ÎMBOLNĂVEŞTE

Invitat: prof.dr. LUIZA SPIRU, şef Clinica Geriatrie, Gerontologie şi Psihogeriatrie, Spitalul Universitar de Urgenţă “Elias”, medic primar geriatrie gerontologie, medicină internă, gerontopsihiatru, competenţă în ecografie generală

Sărbătorile se numără printre cele mai stresante perioade ale anului pentru că se munceşte mai mult atât la serviciu cât și acasă. Adăugăm reuniunile cu cei dragi care aduc pe lângă bucuria revederii şi emoţii, tensiune, de multe ori oboseala. Pentru sănătatea noastră, specialiștii ne recomandă câteva modalitațile prin care putem să gestionăm stresul, să facem faţă acestei încărcături emoţionale dar şi anxietății sau chiar depresiei cu care se confruntă mai ales cei singuri.

IERTAREA ŞI IUBIREA, MEDICAMENT

Invitat: prof. dr. PAVEL CHIRILĂ, medic primar medicină internă, profesor de Bioetică creştină

Când sufletul ne doare, organismul se îmbolnăveşte. Facem analize, luăm medicamente care blochează doar efectele și uităm să căutăm mai adânc mecanismele şi cauzele care au declanșat boala.  De multe ori, tratamentul este iertarea şi iubirea, un tratament natural asupra sufletului şi trupului. Administrate zilnic, însoțite de rugăciune, au reale urmări pozitive asupra organismului, aduc pace şi bucuria unui nou început. O ediție în care ne reamintim că sănătatea ține de minte, trup și suflet.

Moderator: Ana Maria Ghiur

(w882)


MIERCURI, 11 aprilie

BOLILE AUTOIMUNE ALE PIELII

Invitat: dr. DORIN MUNTEANU, medic primar dermatologie–alergologie, DermaVital

Bolile autoimune sunt un mister iar organismul uman reacţionează diferit la tulburările autoimune. Modificările care apar în timpul vieții la nivelul sistemului imunitar trec, de multe ori, neobservate și de aceea există riscul de apariție a unor boli grave, chiar letale. Astfel, pot să apară anomalii care determină sistemul imunitar să atace propriile ţesuturi. O boală autoimună poate afecta organe, articulaţii, muşchi si ţesuturi ale corpului. Un organ, frecvent afectat de bolile autoimune, este pielea. Psoriazisul, sclerodermia, dermatomiozita, epidermolioza buloasă sau pemfigoidul bulos sunt câteva exemple de tulburări autoimune ale pielii.

AFECŢIUNILE HEPATICE ȘI BIOREZONANȚA

Invitat: FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă, DermaVital

Pentru bolile ficatului există multe medicamente dar majoritatea au efecte secundare notabile. Prin urmare, din ce în ce mai mulţi suferinzi se îndreaptă spre medicina naturistă şi spre cea integrativă care oferă posibilitatea unor tratamente neinvazive în care bolnavul este privit ca un tot: se lucrează pe mai multe planuri, încercându-se tratarea corpului, minții şi spiritului.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

(w882)

JOI, 12 aprilie

NOUTĂŢI ÎN POSTUROLOGIE ŞI OZONOTERAPIE

Invitat: dr. ŞTEFAN TIRON, medic primar ortopedie - traumatologie, competențe în traumatologie sportivă, ozonoterapie, posturologie și artroscopie

Fiecare om îşi doreşte să trăiască o viaţă liniştită, fără suferinţă. Posturologia şi ozonoterapia vin să atenueze, fără efecte secundare neplăcute, durerea apărută la nivelul articulaţiilor sau pe traseele nervoase. Astfel îşi pot găsi rezolvarea inclusiv suferinţe pentru care medicina alopată nu are leac, cum ar fi nevralgia de trigemen.

Care sunt noutăţile apărute în acest domeniu de larg interes, aflăm de la doctorul Ştefan Tiron, medic ortoped.

AFECŢIUNILE RENALE

Invitat: conf.univ.dr. BOGDAN GEAVLETE, medic primar urologie, director medical, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan Bucureşti, doctor în ştiinţe medicale

Rinichii au rol fundamental în purificarea organismului iar în momentul în care încep să sufere, apar disfuncționalități în corp. În general, afecţiunile renale sunt dificil de depistat, pentru că acţionează discret.

Pe lângă funcţia esenţială de detoxifiere, rinichii au şi funcţie endocrină. O alimentaţie nesănătoasă, abuzul de medicamente şi un consum sărac de lichide împiedică funcţionarea corectă a rinichilor și astfel apar afecțiunile renale. Pentru investigarea acestora se recomandă pe lângă teste de sânge şi urină, ecografie abdominală, radiografie renală, tomografie, urografie sau examen RMN. 

Moderator: Ana Maria Ghiur

(w882)

***

Echipa Un doctor pentru dumneavoastră vă este aproape, oriunde v-aţi afla!

Moderatori: Ana Maria Ghiur și dr. Gabriel Pavel
Producător tv:  Monica Ancuţa


***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook:https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Mulțumim GALLA COLLECTION pentru ținutele doctorului Gabriel Pavel, moderatorul emisiunii. Mai mult, descoperiți pe Facebook: https://www.facebook.com/GallaCollectionShop/
Telefon:021.311.30.33.

Mulțumim DACIA 24 pentru ținutele Anei Maria Ghiur, moderatorul emisiunii. Mai mult aflaţi la numărul de telefon: 0755 096 942 şi pe pagina de Facebook:https://m.facebook.com/1stfloorDacia24/?ref=bookmarks.

Mulțumim doamnei  Laura Stănescu, consilier stil vestimentar, pentru sprijinul acordat în alegerea ținutelor. Stilul vestimentar reprezinta uneori singura posibilitate de a crea o prima impresie celorlalti.  Redescoperă stilul personal: http://laurastanescu.com; email: office@laurastanescu.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LauraStanescuPersonalShopper/.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...