loader
Foto

Galerie foto

„Dincolo de viitor” – când SF devine realitate

Fizician la Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară „ Horia Hulubei” din Măgurele, Andrei Dorobanţ u ne invită într-o călătorie fascinantă în capitala mondială a fizicii nucleare, în fiecare sâmbătă, la ora 11.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+.

 

Prima ediție din noul sezon este disponibilă online pe TVR+.

Este oare posibil să creezi materie din energie? Circa 90 de cercetători, veniţi din toată lumea, vor folosi 10% din puterea Soarelui, dezvoltată de cel mai puternic laser din lume, pentru a cerceta acest lucru. Instalarea echipamentelor a început, iar în scurt timp Măgurele va deveni capitala mondială a fizicii nucleare. Emisiunea Dincolo de viitor ne invită să asistăm la momente ce scriu istorie în fizica nucleară în fiecare sâmbătă, la ora 11.00, la TVR 1 şi TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

(w882)

Tema primei ediţii ce oferă informaţii despre activitatea cercetătorilor de la Măgurele este „ELI-NP - instalarea echipamentelor”, discuţie pentru care fizicianul Andrei Dorobanţu îl are ca invitat pe prof.dr. Nicolae Zamfir, directorul Institutului de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia- Hulubei” (IFIN-HH), coordonatorul proiectului Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI – NP).

(w882)

Proiectul este realizat de TVR 1 în parteneriat cu Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei“ (IFIN-HH), UEFISCDI - Uniunvea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, Cercetării, Dezvoltării şi Inovării şi Asociaţia DECS.

Regia artistică Dorina Chiţescu

Redactori: Cristina Anton, Cătălin Heson

Producător: Camelia Boştină

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...