loader
Foto

"Dincolo de alb și negru" cu Alexander Hausvater

Ați avut parte de o incursiune în universul HAUSVATER la "Dincolo de alb și negru", sâmbătă, 2 decembrie, ora 17:00, la TVR 1 și TVR+. Emisiunea s-a difuzat și la TVR Internațional, marți, 5 decembrie, ora 22.30, ora României.

 

Invitatul Mihaelei Crăciun, regizorul şi scriitorul Alexader Huasvater, ne-a vorbit despre războaiele zilelor noastre şi despre implicare. Avea aproape 9  ani când emigrat în Israel cu părinţii, care l-au dat la un kibbutz, lângă oraşul Askelon, pe malul Mediteranei, în apropiere de Fâşia Gaza. Povesteşte cum a fugit de acolo şi a stat trei zile pe plaja din Askelon, deşi ştia de la radio că era căutat, dar şi cum l-a marcat această experienţă.  La 18 ani  a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice la Universitatea din Tel Aviv, dar destinul avea să-l ducă în lumea artistică, în Canada.

Fiecare om de pe planetă este un actor, având în vedere modul în care fiecare dintre noi se pregăteşte pentru a ieşi pe scena lumii, pentru fiecare acţiune sau ieşire din această lume, a subliniat artistul.

(w882)

Un dialog uluitor, o incursiune în  universul Hausvater, de la contradicţie la armonie. Viaţa e o loterie câştigată şi avem responsabilitatea să o trăim. Mâine este o sumă creată de azi. Viaţa, a reliefat invitatul Mihaelei Crăciun, e ca în poemul lui Robert Frost:

Drumul pe care nu l-am urmat:

plecau într-o pădure două drumuri,

iar eu, eu l-am urmat pe cel mai neumblat,

și iată că aceasta-a schimbat totul.

 

(w882)

***

Moderator: Mihaela Crăciun

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Câştigă România”, un nou sezon la TVR 1

„Câştigă România”, un nou sezon la TVR 1

publicat: Joi, 29 Februarie 2024

„Câştigă România” – singurul quiz-show de cultură generală cu tematică românească – revine la TVR cu patru ediţii pe săptămână.

„Înapoi la argument”: Criticul literar Dan C. Mihăilescu, în dialog cu H.R. Patapievici (ediție din 2007) | VIDEO

Între 26 februarie și 1 martie, TVR Cultural redifuzează dialogurile lui Horia Roman Patapievici cu politologul Vladimir Tismăneanu, sociologul ...

Producţiile regizorului Stere Gulea, difuzate la „Noaptea Albă a Filmului Românesc” | VIDEO

În luna martie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unuia dintre cei mai importanţi regizori din istoria cinematografiei româneşti: ...