loader
Foto

"Dincolo de alb și negru" cu Alexander Hausvater

Ați avut parte de o incursiune în universul HAUSVATER la "Dincolo de alb și negru", sâmbătă, 2 decembrie, ora 17:00, la TVR 1 și TVR+. Emisiunea s-a difuzat și la TVR Internațional, marți, 5 decembrie, ora 22.30, ora României.

 

Invitatul Mihaelei Crăciun, regizorul şi scriitorul Alexader Huasvater, ne-a vorbit despre războaiele zilelor noastre şi despre implicare. Avea aproape 9  ani când emigrat în Israel cu părinţii, care l-au dat la un kibbutz, lângă oraşul Askelon, pe malul Mediteranei, în apropiere de Fâşia Gaza. Povesteşte cum a fugit de acolo şi a stat trei zile pe plaja din Askelon, deşi ştia de la radio că era căutat, dar şi cum l-a marcat această experienţă.  La 18 ani  a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice la Universitatea din Tel Aviv, dar destinul avea să-l ducă în lumea artistică, în Canada.

Fiecare om de pe planetă este un actor, având în vedere modul în care fiecare dintre noi se pregăteşte pentru a ieşi pe scena lumii, pentru fiecare acţiune sau ieşire din această lume, a subliniat artistul.

(w882)

Un dialog uluitor, o incursiune în  universul Hausvater, de la contradicţie la armonie. Viaţa e o loterie câştigată şi avem responsabilitatea să o trăim. Mâine este o sumă creată de azi. Viaţa, a reliefat invitatul Mihaelei Crăciun, e ca în poemul lui Robert Frost:

Drumul pe care nu l-am urmat:

plecau într-o pădure două drumuri,

iar eu, eu l-am urmat pe cel mai neumblat,

și iată că aceasta-a schimbat totul.

 

(w882)

***

Moderator: Mihaela Crăciun

Logo

 
Trofeul Valea Uzului. Raliul Moldovei, în direct la TVR Iași și TVR3 | VIDEO

De sâmbătă, 27 iulie, în Moldova răsună din nou motoarele mașinilor de cursă.  

Oana Giurgiu ne spune cum a început totul şi ne poveşteşte întâmplări mai mult sau mai puţin de groază din ediţiile "Luna Plină"  de până acum ...

Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...