loader
Foto

Din secretele graiului maramureşean de pe Valea Izei, cu Cornelia şi Lupu Rednic

Un nou sezon „Vorbeşte corect!” - din 18 mai, la TVR 1! Despre limba literară, graiul popular românesc, versurile melodiilor la modă printre tineri, comunicarea scrisă, verbală şi nonverbală...în numai 5 minute!

 

Din 18 mai, vă aşteptăm la un nou sezon Vorbeşte corect! la TVR1, în fiecare zi, de luni până vineri, la ora 14.55.

 

O nouă campanie va însoţi acest sezon, cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu. Astfel, ediţiile de luni ale emisiunii Vorbeşte corect! vor începe cu o scurtă incursiune în scrierile marelui nostru poet şi prozator. În rest, emisiunea îşi păstrează acelaşi format dinamic şi variat.

(w500)

Luni, Ruxandra Gheorghe Negrea „ia pulsul străzii” şi dă teste de limba română celor care vor să ia parte la emisiunea de la TVR 1. Greşelile de limbă română puse în discuţie sunt chiar cele semnalate de telespectatori. Vă reamintim că se păstrează tradiţia de a oferi câte o carte fiecărui participant!
Marţi, versurile din muzica românească sunt „cernute” de Gianina Corondan.

(w882)

(w882)

(w882)

Miercuri – vedete de televiziune, bloggeri, vloggeri, comedianţi sunt invitaţi în emisiune pentru a discuta despre cuvinte, conţinut, comunicare, umor, limbaj nonverbal, muzicalitatea cuvintelor, expresii celebre.
Joi, Cornelia Rednic ne călăuzeşte prin universul cântecelor populare din Maramureş.

(w500)

Iar în fiecare vineri, aflăm toate secretele graiului maramureşean de pe Valea Izei, de la Cornelia şi Lupu Rednic.

Telespectatorii sunt invitaţi să fie în continuare „cu ochii, dar şi cu urechile... în patru” şi să semnaleze greşelile de limbă română pe care le observă la televizor şi în spaţiul public. Informaţiile care vor face referire la o anumită greşeală trebuie să conţină ziua, ora şi postul de televiziune şi vor fi trimise pe adresa de e-mail a emisiunii: vorbestecorect@tvr.ro.

Ca şi până acum, echipa emisiunii este formată din: Cristina şi Radu Dănilă - realizatori şi producători, Andreea Dinică - cercetător ştiintific la Institutul de Lingvistică “Iorgu Iordan-Al.Rosetti” al Academiei Române, consultantul de specialitate al emisiunii, Iulia Ioaniţoaia – jurnalist, Ionuţ Andrei – editor imagine, Dan Creţa - voice-over.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...