loader
Foto

Din 2 octombrie, „INFO Etnic” se vede în direct la TVR INFO

Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici invită la masa dialogului personalităţi reprezentative pentru cele 20 de comunități etnice din România în emisiunea „INFO Etnic”, duminica, ora 11.00, la TVR INFO.

 

Întâlniri în direct cu telespectatorii, din cel mai mare studio al Televiziunii Române, dezbateri ample privind evenimentele majore din societatea românească ce au un impact şi asupra minorităţilor naţionale. Astfel se repoziţionează emisiunea „INFO Etnic”, ce poate fi urmărită în fiecare duminică, de la ora 11.00, la TVR INFO.

Din 2 octombrie, jurnaliştii TVR Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici analizează, alături de invitatii lor (în studio şi prin intervenţii video live), cele mai importante momente din viaţa comunităţilor etnice care trăiesc pe teritoriul ţării noastre. Specialişti în domeniul respectării drepturilor minorităţilor, profesori, sociologi, istorici, reprezentanţi ai instituţiilor statului discută despre deciziile politice, economice, evenimentele culturale, sociale etc.

(w882) teo

După ce a început ca o emisiune ce includea ştiri, dialoguri tematice şi scurte recomandări de weekend, ’INFO Etnic’ devine un program exclusiv de dezbateri. Este, de altfel, primul format de acest tip pentru minorităţi etnice, am simţit nevoia de a oferi invitaţilor noştri spaţiul de exprimare şi de dezbatere a subiectelor de mare interes pentru aceste comunităţi”, explică Teodora Drăgoi, realizator al emisiunii şi unul dintre cei doi moderatori ai acesteia. „Acordăm mai multă atenţie subiectelor complexe, care preocupă membrii celor 20 de comunităţi minoritare. De asemenea, ne dorim ca ’INFO Etnic’ să devină un spaţiu, o pltaformă prin intermediul căreia comunităţile etnice să vorbească liber despre problemele lor, dar şi un loc / instrument prin care majoritatea să cunoască mai bine minorităţile, să le înţeleagă nevoile şi, mai ales, să le audă mesajele nedistorsionat, obiectiv şi fără patimi politicianiste. ’INFO Etnic’ îşi doreşte să prezinte minorităţile etnice din România pe înţelesul tuturor. Este, din câte ştiu, pentru prima dată când la o televiziune de ştiri naţională există o emisiune de genul acesta”, adaugă Boris Velimirovici, producător şi moderator al emisiunii.

Programul îşi propune, alături de partenerii din instituţiile publice şi organizaţiile minorităţilor etnice, să demareze dezbateri asupra temelor de interes în sfera respectării drepturilor minorităţilor, dar şi a unor campanii de conştientizare şi sensibilizare a telespectatorilor privind buna convieţuire, cu accent pe valorile bunului simţ, cu respect reciproc şi deschidere.

Deşi ne considerăm o societate tolerantă, realitatea cotidiană ne contrazice la aproape fiecare pas. De la discuţiile de la colţul blocului şi de pe reţelele de socializare, până la articole din presă sau discursurile politicenilor. România se poate lăuda cu o legislaţie prietenoasă, deşi perfectibilă, în domeniul protecţiei minorităţilor naţionale, însă mai este nevoie de multă muncă în rândul anumitor grupuri şi indivizi pentru a construi o societate liberă şi deschisă pentru toţi, indiferent de religie, etnie sau gen”, mai punctează jurnalistul TVR Boris Velimirovici.

(w882)

Prima ediţie în noul format „INFO Etnic” vine cu o temă de actualitate: deschiderea anului universitar – eveniment ce vizează şi universităţile care desfăşoară cursuri în limbile minorităţilor naţionale. Pe marginea acestui subiect au acceptat invitaţia la dialog Markó Bálint, prorector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Tonk Márton, rector al Universității Sapiența din Cluj-Napoca și Horváth István, președintele Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale.

Cu ce se confruntă aceste universităţi la început de an şcolar aflăm duminică, 2 octombrie, de la ora 11.00, la „INFO Etnic”, în direct la TVR INFO. Echipa emisiunii dă întâlnire şi internauţilor, pe pagina de FaceBook Alte Minorităţi şi pe tvrplus.ro, ca parte a demersului TVR de a se apropia de tânăra generaţie.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...