loader
Foto

În 16 septembrie a început „Câştigă România!”

Virgil Ianţu a dat startul celui de-al şaselea sezon al concursului de cultură generală. De luni până joi, de la ora 20.00, telespectatorii TVR 2 și TVR HD pot viziona un concurs dinamic, cu mai multe premii.

 

„Câştigă România!” revine cu un format alert, cu mai multe premii puse în joc şi cu şanse mai mari la MARELE PREMIU: concurentul care va câştiga zece ediţii consecutiv va intra în posesia unei maşini.

Întors din vacanţa prin România, unde a avut ocazia să descopere locuri din ţara noastră despre care a aflat de la „Câştigă România!”, gazda Virgil Ianţu este gata să pună întrebări concurenţilor, de luni până joi, la ora 20.00.

„În această vară, mergând prin ţară, am avut şi eu revelaţia descoperirii unor locuri despre care am auzit prima dată la „Câştigă România!”. Începe un sezon nou, cu concurenţi parcă şi mai buni decât în celelalte cinci sezoane. Nu-mi vine să cred că am ajuns deja la sezonul şase. Sper să o ţinem tot aşa... Va fi un sezon foarte interesant şi cu noutăţi. Avem trei variante ajutătoare pentru concurenţi, pentru dinamismul emisiunii şi pentru a face concursul „Câştigă România!” cât mai atractiv pentru cei de acasă. Sper să vă regăsiţi printre câştigători, chiar şi de acasă şi poate vă veţi convige să veniţi şi să vă înscrieţi în calitate de concurenţi la „Câştigă România”! Să avem baftă în sezonul 6”, a spus Virgil Ianţu.

Trei variante ajutătoare în Regulament

„Câştigă România!” a dat startul celui mai lung sezon de până acum, nu mai puţin de 62 de ediţii în care concurenţii au mai multe şanse de câştig. Modificările aduse regulamentului dau şanse mai mari în concurs celor trei participanţi. Concurenţii, care urmează să părăsească competiţia, vor putea să câştige sume de bani cu ajutorul unor întrebări suplimentare. Fie că iese din concurs la finalul rundei întâi sau al celei de-a doua runde, la “Câştigă România” concurentul eliminat va mai avea o şansă la premii: dacă va răspunde la o ultimă întrebare cu un grad de dificultate ceva mai scăzut. "Premiile de consolare" vor fi de 200 lei pentru runda întâi şi de 400 pentru runda a doua”. Pe lângă păstrarea variantei “Întreabă un prieten”, în sprijinul lor mai vine şi întrebarea “Scoate-mă din judeţ!”, variantă ajutătoare în caz de blocaj. Întrebarea poate fi folosită o singură dată pe parcursul concursului.

Mii de întrebări noi pentru „Câştigă România!”

Pentru fiecare sezon „Câştigă România!” se pregăteşte un nou set de întrebări. Astfel, până la debutul primei ediţii peste 5.000 de întrebări noi au fost introduse în sistemul celui de-al şaselea sezon. Pe lângă acestea, variantele ajutătoare „Câştigă România!” şi „Scoate-mă din judeţ” au necesitat conceperea unei baze suplimentare. Până acum sunt gata 500 de întrebări şi circa 500, în stand by.

(w882)

• Despre "Câştigă România!"

Producţie 100% românească, a Televiziunii Române împreună cu compania Zucchero Media, "Câştigă România!" este o emisiune-concurs de cultură generală difuzată la TVR 2 prezentată de Virgil Ianţu. În fiecare ediţie, în platoul emisiunii se află trei concurenţi. Calculatorul alege de pe harta României un judeţ de graniţă ca punct de plecare, iar misiunea celor aflaţi în concurs este să ajungă într-un alt judeţ, tot de graniţă. Pentru a merge mai departe, participanţii trebuie să răspundă corect la întrebări de cultură generală ce au legătură cu judeţele "prin care trec". Concurentul care reuşeşte să câştige zece ediţii consecutive, maximum de ediţii la care poate participa prin regulament, intră şi în posesia Marelui Premiu "Câştigă România", un autoturism.

"Câştigă România!"a devenit una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite emisiuni de gen din Romania, aceasta fiind remarcată şi la nivel internaţional. Emisiunea-concurs de pe TVR 2 s-a lansat pe piaţa internaţională, iar în premieră formatul românesc prezentat de Virgil Ianţu va fi adaptat pentru publicul american. Actriţa Whoopi Goldberg va fi producătoarea show-ului, care se va intitula „Win Your Country“.

În 2017, producţia TVR a fost selecţionată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union). Un an mai târziu, concursul de cultură generală de la TVR 2 a fost selectat în finala "International Format Awards 2018", la secţiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiţie internaţională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...