loader
Foto

Galerie foto

Un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”, din 31 martie, la TVR Cultural. Prima invitată, dr. Maria Dorobanțu | VIDEO

TVR Cultural și Academia Română i-au invitat pe telespectatori, din 31 martie, la un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”. Dr. Maria Dorobanțu, șefa Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, este prima invitată a gazdei emisiunii, acad. Mircea Dumitru.    

 

Maria Dorobanțu este medic primar cardiologie şi medicină internă, competenţa ecocardiografie generală şi transesofagiană şi autoare a peste 500 de lucrări ştiinţifice şi articole publicate în reviste internaţionale şi în cărţi de specialitate din ţară şi din străinătate.

Absolventă a Facultăţii de Medicină din Bucureşti, ca şefă de promoţie, Maria Dorobanţu este profesoară universitară emerită a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Domeniile de cercetare ale dr. Maria Dorobanţu sunt: urgenţe cardiovasculare, insuficienţă cardiacă, hipertensiune arterială şi metodele moderne noninvazive de explorare în patologia cardiovasculară.

Membră a Academiei Române de Ştiinţe Medicale, membră titulară din străinătate a Academiei Naţionale de Medicină din Franţa, fondatoare şi preşedintă de onoare a Societăţii Române de Hipertensiune Arterială şi Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Arad, Maria Dorobanţu este, din anul 2021, membră corespondentă a Academiei Române.

<div class="video-container"><iframe width="817" height="460" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/pvvtbBWPWz8?si=82XEY1LoyXuoyluw" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe></div>

 

Emisiunea „Dialoguri academice”, moderată de filosoful Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Română, este difuzată la TVR Cultural din 2 aprilie 2023.  Puteți urmări toate edițiile și pe site-ul TVR+, aici.

PROGRAM DIFUZARE:

TVR CULTURAL - duminică, ora 22:30

- vineri, ora 13:30

TVR INTERNAŢIONAL - luni, ora 00:00 (ora României)

***

Jurnalist: Adina Toderașcu

Producător: Daniel Paraschiv

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...