loader
Foto

Galerie foto

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural | VIDEO

În 28 aprilie, la „Dialoguri academice”, TVR Cultural a difuzat discuția dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda „Dialogurilor academice”, și Radu J. Bogdan, director al Departamentului de Științe Cognitive al Universității Tulane din New Orleans (SUA).

 

Originar din România, Radu J. Bogdan este absolvent al Facultății de Filosofie a Universității din București și doctor la Stanford University.

De‐a lungul carierei academice, a predat la cunoscute universități, printre care Stanford și Tulane, din Statele Unite ale Americii, Université Catholique de Louvain din Belgia și Bilkent University din Turcia.

Domeniile de cercetare și interes ale profesorului Radu J. Bogdan sunt, în principal, filosofia minții, științele cognitive (în special abordarea evoluționistă) și teoria naivă a minții, cu un accent special pe problematica ontogeniei conștiinței și a altor capacități mentale superioare (gândire predicativă, imaginație).

Aceste subiecte sunt tratate, printre altele, și în cărțile sale: „Mindvaults”, „Our Own Minds”, „Predicative Minds”, „Minding Minds” sau „Interpreting Minds”.

Pasionat de arhitectura minții și de abordarea ei interdisciplinară, prof. univ. dr. Radu J. Bogdan a pledat întotdeauna pentru predarea științelor cognitive şi în învățământul preuniversitar din România.

Din anul 2024, Radu J. Bogdan este membru de onoare din străinătate al Academiei Române, Secţia de Filosofie, Teologie, Psihologie şi Pedagogie.

 

​Acad. Mircea Dumitru, vicepreședintele „Academiei Române”, este gazda „Dialogurilor academice”, emisiune realizată de Televiziunea Română în parteneriat cu Academia Română. Emisiunea „Dialoguri academice” este disponibilă și pe TVR+, aici.

Program difuzare:

TVR Cultural: duminică, ora 22.30 și vineri, ora 13.30

TVR Internațional: luni, ora 00.00 (ora României)

Echipa:

Adina Toderașcu - jurnalistă

Daniel Paraschiv - producător

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Învierea, unire în biserică, cu părintele Sorin Zahiu, la TVR 3

Mărturisirea de credință vine de dincolo de granițele României, din comunitatea de români din Atena, Grecia. Descoperiți Taina Zilelor Mari, ...

România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...