loader
Foto

Despre proiectul „Circumstanțe de gen”, la „Picătura de cultură”

Luni, 9 mai, de la ora 15.00, TVR 3 vă invită să urmăriţi o nouă ediţie despre proiecte culturale desfăşurate în Târgu Mureş.

 

Tema identității de gen, foarte sensibilă și dezbătută la nivel internațional, a fost punct de plecare pentru un spectacol hibrid de dans-teatru-muzică.

(w882) circumtant

(w882) circumtant

Proiectul „Circumstanțe de gen” a fost propus de dansatorul coregraf Daniel Pop, originar din Târgu Mureș și stabilit la Paris. Protagoniștii spectacolului (Daniel Pop, actrița regizoare Codrina Pricopoaia, stabilită și ea de ani buni la Paris, alături de alți 2 artiști din Franța) au susținut câteva ateliere de dans, teatru și canto studenților Universității de Arte din Târgu Mureș.

(w882) daniel pop

(w882) codrina

Tot în această ediţie vă prezentăm evenimentul „70 de lucrări expuse la 70 de ani”. Galeria „Art Nouveau” a Uniunii Artiștilor Plastici Târgu Mureș a găzduit expoziția personală de grafică și ceramică a artistei Mana Bucur.

(w882) spectrum

Președinte al Uniunii Artiștilor Plastici Târgu Mureș, Mana Bucur a expus de-a lungul timpului în țară, dar și peste hotare în țări precum Suedia, Italia, Franța, Ungaria, Germania sau Austria. Este fondatoare și coordonatoare a grupului de ceramiști „Cerart”, membră de onoare a Asociației Culturale „Mamű” din Budapesta și consul onorific Pro Cultura.

(w882) expozitie

Expoziţia „Spectrum”, după cum spune chiar Mana Bucur, este un cadou pe care artista l-a oferit publicului, prietenilor şi colegilor de breaslă veniţi în număr mare la vernisaj. Obsesia cutiilor, ca surpriză și bucurie pentru ceea ce vei descoperi înăuntru este încă prezentă în creația artistei.

(w882) spectrum

Prin expoziţia „Spectrum”, Mana Bucur și-a marcat cei 70 de ani împliniți anul trecut.

(w882) expozite 3

(w882) expoyitie

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...