loader
Foto

Despre oameni şi melci, vineri la TVR 2

Vineri, 30 septembrie, de la ora 00.00, la TVR 2 urmăriţi "O poveste cu români descurcăreţi" - o comedie cu accente tragice - în regia lui Tudor Giurgiu.

 

Despre oameni şi melci a fost filmul românesc cu cei mai mulţi spectatori în 2012, potrivit estimărilor realizate de Asociaţia Film România.

Acţiunea filmului se petrece în 1992, în Muscel, unde fabrica ARO, deţinută de stat, tocmai a dat faliment şi va fi privatizată într-o săptămână. Cumpărătorul este o companie franceză care anunţă muncitorii că fabrica va fi transformată într-o crescătorie de... melci. George, liderul de sindicat, caută cu disperare o soluţie şi are o idee sărită de pe fix.

Filmul a fost lansat în 2012, iar regia este semnată de Tudor Giurgiu şi este cel de-al doilea lung metraj în regia sa, după Legături Bolnăvicioase (cu Maria Popistașu, Ioana Barbu, Tudor Chirilă) care a avut premiera în România în 2006. De-a lungul anilor, el a mai lucrat la „Katalin Varga”, „Undeva în Palilula”, „Audiția”, „Superman, Spiderman sau Batman” şi „De ce eu?”.

(w882)

Rolurile principale sunt interpretate de Andi Vasluianu (care a mai jucat în „Periferic”, „Minte-mă frumos”, „Rămâi cu mine”, „Umbre”, „De ce eu?”, „East Side Stories”, „Acasă la tata”), Monica Bârlădeanu („Moartea domnului Lăzărescu”, „Lombarzilor 8”, „Francesca”, „Diaz: Don’t clean up this blood”) şi Dorel Vişan („Sistemul nervos”, „Magnatul”,  „Sindromul Timişoara – Manipularea”, „Occident”, „Torniamo a casa”, „Senatorul melcilor” sau „Cel mai iubit dintre pământeni).

„Filmul lui Giurgiu reprezintă o apariţie oarecum aparte (şi poate chiar semnificativă) în peisajul cinematografiei româneşti, prin culorile calde (dar la fel de diferite de cele ale propagandei comuniste ca de cele ale horror-ului plebeianofob marca Pintilie) în care zugrăveşte clasa muncitoare”, spunea criticul de film Andrei Gorzo.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...