loader
Foto

Galerie foto

Despre o grevă la Spitalul de Urgenţă, la Distractis

În Distractis - Distilat de comedie de l uni, 16 decembrie, membrii grupului s-au luat la trântă cu enigmele pentru a găsi comoara lui Brâncoveanu.

 

Ediția emisiunii de luni 16 decembrie este disponibilă online pe  TVR+

Distractis ShowDistilat de comedie de la TVR 1 şi TVR+ de luni seară porneşte de la o problemă a poliţiştilor: anul acesta, ei vor primi doar jumătate din banii de uniformă pe 2013. Cealaltă jumătate va veni în 2014. La sediul MAI se lansează noua ţinută a poliţiştilor, care este o combinaţie între o uniformă de poliţist şi orice alte haine civile, cusute pe verticală. Cele două fotomodele de serviciu vor demonstra că uniforma nu e, ca şi poliţistul, unisex!

Cu 40 de minute mai târziu decât de obocei, adică de la ora 21.40, cei trei analişti politici naivi - Haşulete, Haşeganu, Haşmaţuchi - îşi vor da cu părerea, la Ora Haş, despre problema chinezească, la doar trei săptămâni după descinderea de acum trei săptămâni a delegaţiei chineze în România. Spre deosebire de strămoşii noştri romanii, care veneau sub scut sau pe scut, chinezii vin pe valiză sau în valiză. Până la vizita premierului chinez Li Che Chiang, alintat de domnul Zgonea cu numele de Lică Chian, se bârfea despre chinezi că fac chinezării. Se strica o sculă după două săptămîni, era chinezărie, se rupea coada la tigaie când o luai de pe foc, era din cauză că era făcută în China. Dar acum, valizele chinezilor sunt pline cu miliarde de dolari (şi nu de oameni), aşa că noi sperăm că ei, chinezii, să facă totul în locul nostru: fac 7,5 km pe zi de autostradă, deci 1500 de km în 200 de zile; fac 3 km de canale pe zi, deci în 100 de zile le termină; şi mai fac şi două blocuri pe zi, aşadar construiesc 100 de blocuri în alte 50 de zile! Practic în 350 de zile ne termină toată ţara. Problema e ce facem după aia cu ţara, dacă se rupe ca tigaia?

În sceneta ediţiei - Grevă la Spitalul de Urgenţă – membrii grupului Distractis propun un nou nume pentru Ministerul Sănătăţii. Acest minister are un proverb: „Să vă dea Dumnezeu sănătate, că noi n-avem cum”. „N-avem cum” ar trebui să fie chiar numele Ministerului Sănătăţii. Dar sceneta ediţiei vă prezintă ce se poate întâmpla într-un spital din România înainte de Sărbători.

Publika vin azi să cânte la Distilat de Muzică, iar Victor Drăgan şi Doru Antonesi fac stand-up comedy la Hai Stand-Up, Stand-Up. Nu uitaţi să-i urmăriţi luni seară la TVR 1 şi tvrplus.ro, de la 21.40.

Tot în ediţia a şaptea, membrii grupului Distractis se iau la trîntă cu enigmele pentru a găsi comoara lui Brâncoveanu. Despre săpăturile de la Baia de Aramă, în căutarea presupusei comori a domnitorului Constantin Brâncoveanu, vor vorbi: un căutător (ilegal) de comori, preotul - căutător al satului şi doi martori, ţărani – căutători locali.

 

Distractis Show a revenit la TVR 1 şi pe tvrplus.ro cu noul serial – Distilat de comedie, care combină umorul inteligent de replici cu umorul de situaţie şi cu parodiile muzicale scurte. Membrii grupului Distractis exploatează, în cheie comică, zăcămintele cotidiene de umor pentru a ajunge la temele majore ale prostiei universale.

Cristi Greţcu este moderatorul noului show, iar acţiunea se petrece, de cele mai multe ori, într-o pivniţă. Fiecare ediţie cuprinde monologul moderatorului, comentat de specialiştii Haşmaţuchi, Haşeganu şi Haşureanu, o scenată de ficţiune – Întâmplări de zi cu zi sau noapte cu noapte, tratate într-o cheie fictivă, dar şi prezenţa unui invitat muzical. Un alt invitat, ales din underground-ul de club al umorului (nu membru Distractis) susţine, tot la fiecare ediţie, un moment de stand-up comedy la rubrica Hai stand-up, stand-up!. Iar dosarul emisiunii La trântă cu enigmele rezolvă în cheie comică o întâmplare enigmatică şi misterioasă printr-un minidocumentar cu reconstituiri şi testimonial.

În fiecare luni seară, de la ora 21.00, telespectatorii TVR pot urmări Distractis ShowDistilat de comedie, emisiune realizată de Casa de Producţie TVR.

 

Despre Grupul Distractis

Foştii „Divertişi” au revenit în 2011 la TVR, după 11 ani: ei au mai putut fi urmăriţi la Televiziunea Română în perioadele 1990-1993 şi1998-2000. Din echipa Distractis fac parte Ioan Gyuri Pascu, Cristi Greţcu, Doru Antonesi, Doru Pârcălabu, Cătălin Mireuţă, Florin Constantin, Silviu Petcu, Valentin Gora, Dan Rădulescu, Simona Stoicescu, Ella Prodan, Ilona Brezoianu şi Eduard Cârlan.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Rodica Mandache, în rolul Pălărierului... cel bun, la „Vis sau realitate”

Pe 17 mai, mult admirata actriţă îşi încearcă noi talente. Basti Ţopescu îi este alături, ajutând-o să-şi îndeplinească visul. Un nou episod „Vis ...

Veta Biriş, triplu aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să omagiem viaţa şi cariera artistei împreună cu Mariana Anghel, Niculina Stoican, Ilie Medrea, precum şi cu ...

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" vă așteaptă  sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.