loader
Foto

Top Cultura: „Etcetera... “, ateliere de vară şi nominalizaţi la Premiul Pulitzer

În această sâmbătă, 26 iulie, de la 14.30, la TVR 2 şi TVR HD

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Şi în această săptămână, magazinul Top Cultura v-a aşteaptat cu noi subiecte interesante  şi diverse din sfera culturală.

Academicianul Răzvan Theodorescu şi Eveline Păuna ne-au fost călăuze prin minunata lume a pictorului şi graficanului Vladimir Şetran descrisă în cea mai recentă expoziţie a sa. Numită, simplu, „etcetera... “ expoziţia este inspirată din…coşul cu legume. Nu mai puţin de 58 de lucrări ne introduc într-un univers aparent ludic, în care legumele noastre cele de toate zilele par desprinse dintr-un adevărat cabinet de curiozităţi. Expozitia este deschisa la galeria Annart până în luna septembrie.

Dacă aţi dorit să aflaţi de ce filozoful Gabriel Liiceanu a afirmat că volumul „Demonul amiezei. O anatomie a depresiei" de Andrew Solomon – este „cea mai bună carte despre depresie scrisă vreodată, aţi putut urmări un interviu special. Este vorba de cel în care Marius Constantinescu stă de vorbă cu Andrew Solomon despre acest volum nominalizat la Premiul Pulitzer.

Un alt subiect al ediţiei a plecat de la vechea zicală care spune că „haina îl face pe om” – aşa că la Top Cultura aţi văzut cum haina face... istorie, vizitând expoziţia eveniment deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României, până la sfârşitul lunii august.

Tot în această sâmbătă, la Top Cultura am aflat detalii despre Gala Tânărului Actor HOP, care a ajuns la cea de a 17-a ediţie. Evenimentul  constituie pentru mulţi dintre tinerii actori prima treaptă de afirmare în lumea teatrului. În 15, 16 şi 17 iulie, Teatrul Naţional din Bucureşti a fost  gazdă a preselecţiilor tinerelor talente, finala fiind programată a avea loc la Costineşti, între 9 şi 12 septembrie 2014.

Şi cei mici au fost invitaţi la Top Cultura pentru a urmări cum recent, la Muzeul Satului din Bucureşti, a venit vacanţa - cu ateliere de creativitate, jocuri şi meştesuguri populare pentru toţi copiii.

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

„Mereu am spus că Dumnezeu e român.” Elisabeta Lipă, un nou „Brilliant” în colecţia TVR INFO

Despre primii paşi în lumea canotajului, despre lecţii de viaţă, succes şi sacrificii, într-o nouă ediţie a emisiunii „Brilliant”, cu Loredana ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...