loader
Foto

DECEMBRIE ROŞU – Revoluţia Română ON-AIR

Luni, 17 decembrie, începând cu ora 10.00, portalul Televiziunii Române va găzdui pe  www.tvrplus.ro un nou episod despre Revoluţia Română.

 

Sursa foto:www.comunismulinromania.ro

„Sfârşitul domniei lui Ceauşescu” este un material care surprinde tranziţia celui care conducea România cu mână de fier - de la poziţia de lider absolut la cea de fugar.

În 24 noiembrie 1989, la Congresul al XIV-lea al Partidului Comunist Român, toţi participanţii îl ovaţionau pe Conducător în picioare, iar Ceauşescu părea invulnerabil.

Luna decembrie însă avea să aducă starea de necesitate, iar în seara zilei de 20 decembrie, Ceauşescu apărea la televiziune într-o încercare disperată de a calma populaţia ţării.

Căderea simbolică a regimului s-a produs a doua zi, pe 21 decembrie. În imagini care şi astăzi par la fel de uluitoare ca şi atunci, Nicolae Ceauşescu era huiduit chiar acolo, în balconul Comitetului Central.

Pe 22 decembrie 1989, la ora 12 şi 6 minute, un elicopter al disperării îl ridica pe Nicolae Ceauşescu din însuşi centrul puterii sale. Comitetul Central al Partidului Comunist avea să fie ocupat de o mulţime de oameni, cu o mare poftă de răzbunare.

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...

„Mereu am spus că Dumnezeu e român.” Elisabeta Lipă, un nou „Brilliant” în colecţia TVR INFO

Despre primii paşi în lumea canotajului, despre lecţii de viaţă, succes şi sacrificii, într-o nouă ediţie a emisiunii „Brilliant”, cu Loredana ...