loader
Foto

Galerie foto

Cu TVR, trăieşti o „Noapte de vară la Palatul Schönbrunn”

Sâmbătă, 24 august, de la ora 12.10, TVR 1 transmite integral maiestuosul concert desfăşurat şi în acest an în grădinile celebrului palat şi care atrage peste 100.000 vizitatori și telespectatori din toată lumea.

 

În atmosfera unică a grădinilor Palatului Schönbrunn, Filarmonica din Viena și-a desfăsurat concertul anual „Noapte de vară la Palatul Schönbrunn”, un eveniment în aer liber mult îndrăgit de publicul din toată lumea.

(w882)

(w882)

Concertul estival nocturn a avut loc pe 20 iunie 2019 şi s-a desfăşurat sub bagheta dirijorului venezuelean Gustavo Dudamel.

(w882)

Solistă a fost seducătoarea pianistă Yuja Wang, care a vrăjit asistenţa cu renumita compoziţie muzicală „Rhapsody in Blue”.

(w882)

Telespectatorii care vor urmări programul de anul acesta, sâmbătă, pe 24 august, de la ora 12.10, vor putea asculta la TVR 1:

Leonard Bernstein - Uvertura la opera "Candide"

Johann Strauß Jr. - Valsul Jubileului

(w882)

George Gershwin - Rhapsody in Blue [Versiune pentru pian şi orchestră, 1942] Orchestraţie: Ferde Grofé

Frédéric Chopin - Valsul în do diez minor, op. 64 nr. 2

Max Steiner - Suita Casablanca

John Philipp Sousa - Stele și dungi pentru totdeauna

Samuel Barber - Adagio pentru instrumente cu coarde

Carl Michael Ziehrer - Marșul steagului înstelat, op. 460

Antonín Dvořák - Simfonia nr. 9, op 95, ˝Din lumea nouă - Partea a IV-a, Allegro con fuoco

Aaron Copland - Dansul ˝Hoe-Down˝ din baletul ˝Rodeo˝

Johann Strauß, Jr. - Valsul ˝Sânge vienez˝, op 354

Din 2004, Orchestra Filarmonică din Viena oferă melomanilor gratuit, în fiecare vară, concertul din grădinile Palatului Schönbrunn. Prin acest demers, orchestra urmăreşte un obiectiv cultural, acela de a face muzica clasică mai accesibilă publicului larg şi de a stimula apetitul pentru acest gen muzical şi în rândul publicului de toate vârstele. Concertul este produs de televiziunea naţională austriacă, ORF, şi transmis live sau înregistrat în mai mult de 80 de ţări din întreaga lume.

(w882)

(w882)

În ultimii ani, concertul a fost condus de Bobby McFerrin (2004), Zubin Mehta (2005 și 2015), Plácido Domingo (2006), Valery Gergiev (2007 și 2011), Georges Prêtre (2008), Daniel Barenboim, Franz Welser-Möst (2010), Gustavo Dudamel (2012), Lorin Maazel (2013) și Christoph Eschenbach.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Seria documentară „Ecce Via”, în Săptămâna Patimilor, la TVR Cultural | VIDEO

În Săptămâna Patimilor pentru creștinii ortodocși, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească seria documentară „Ecce Via”, o ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.