loader
Foto

Cu sinceritate, despre Dumnezeu și sfinți, cu Anca Sigartău

„Universul credinței” a transmis marți, 27 octombrie, de la ora 10:30, slujba de la Catedrala Patriarhală - prilejuită de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului, dar și un dialog cu Anca Sigartău.

 

O cunoaștem din zecile de filme, piese de teatru, scheciuri și emisiuni de televiziune la care a participat, mereu veselă și optimistă. Cu 23 de ani în urmă, însă, i se mai dădea doar un an de trăit.

Anca Sigartău L-a găsit pe Dumnezeu în cel mai dificil moment al vieții sale. Iar de atunci, nu L-a mai lăsat. Actrița a venit  marți, la ora 10.30, în ediția specială „Universul credinței” de la TVR 1, pentru a-l sărbători pe Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou – Basarabov, patronul oraşului Bucureşti, dar și pentru a-și spune povestea. Victor Dochia, producătorul și gazda emisiunii, ne-a propus să asistăm la Slujba oficiată de Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, la Catedrala Patriarhală, dar și să cunoaștem o altă față a câtorva actori.

(w882) anca-sigar

Pentru că accesul la manifestările publice este limitat din cauza măsurilor de prevenție impuse de autorități, „Universul credinței” încearcă să aducă acelora care nu pot participa în aceste zile la pelerinajul de la Catedrala Patriarhală bucuria întâlnirii cu Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou. În studioul TVR 1, alături de gazda emisiunii și de actrița Anca Sigartău, se va afla și afla Răzvan Bucuroiu, jurnalist și realizator TVR, director fondator al editurii „Lumea credinței”. De asemenea, doi reporteri care vor asigura transmisiuni live de la Catedrala Patriarhală din București vor dialoga cu alți doi actori care au simțit, la un moment dat al vieții lor, chemarea spre credință și Adevăr: Isabella Neamțu de la Teatrul Nottara, respectiv Silviu Biriș de la TNB, acum și student la Teologie Ortodoxă.

(w882) inchinare

Despre puterea credinței, despre minunile rugăciunii, despre cum se poate schimba o viață într-o clipă aflăm mai multe de la Victor Dochia și invitații săi la ediția specială „Universul credinței” din 27 octombrie, de Sfântul Dimitrie cel Nou, transmisă în direct, de la 10.30, la TVR 1.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...