loader
Foto

Concert extraordinar al Corului Madrigal, în Ajunul Crăciunului, la TVR Cultural

Telespectatorii TVR Cultural sunt invitați, în 24 decembrie, de la ora 18.45, la concertul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, susținut de Corul Madrigal.

 

Celebrul ansamblu Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin, dirijat de Anna Ungureanu, a realizat un spectacol fără precedent, printr-un concept artistic care aduce laolaltă sonoritatea unică a Corului Madrigal, arta teatrală, o scenografie impresionantă și o îmbinare excepțională a vocilor madrigalești cu cele ale celor peste 200 de copii din Programul Național Cantus Mundi.

Invitații speciali ai spectacolului „Pe drumul Crăciunului” sunt talentații actori Ofelia Popii și Marius Turdeanu, care întregesc proiectul cu o serie remarcabilă de elemente literare.

Citiți și: Interviu-eveniment cu actorul Robert Powell, la TVR Cultural, în Ajunul Crăciunului

(w882) Corul Madr

Scenă din spectacolul „Pe drumul Crăciunului”. Sursă: Facebook Madrigal

Scenariul acestui spectacol pornește de la o poveste universală. Este povestea fiecăruia dintre noi, a fiecărei familii care ar putea să se despartă, independent de voința sa, atunci când se află în calea unor evenimente colective violente, ce pot dezrădăcina și pune la încercare valorile ce ne unesc. Este o istorie în sunet și lumină a celor înstrăinați, care păstrează speranța reîntâlnirii prin simbolul luminos al Crăciunului. Crăciunul devine acel timp magic, „căminul” esențial în care familia se regăsește pe sunetul colindelor Corului Madrigal.

(w882) Corul Madr

Corul Madrigal. Sursă imagine: Facebook Madrigal

Regia și scenariul spectacolului „Pe drumul Crăciunului” sunt semnate de Emil Pantelimon, iar scenografia - de Vladimir Turturica. Selecția textelor dramatice a fost realizată de Mădălin Guruianu, cu inserții din „Cântarea Cântărilor”, poeme de Eugen Jebeleanu, Lucian Blaga și Costache Ioanid și texte semnate de Khaled Hosseini, Sfânta Tereza de Avila și Paulo Coelho.

Citiți și: Povestea Corului Madrigal, la Music (R)evolution, de Crăciun. Invitații săptămânii

De peste jumătate de secol, sunetul sărbătorii Nașterii Domnului este similar pentru români cu cel al Madrigalului, iar concertele de Crăciun ale corului reprezintă una dintre cele mai longevive tradiții culturale din România.

(w882) Corul Madr

Secvență din spectacolul „Pe drumul Crăciunului”. Sursă imagine: Facebook Madrigal

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...