loader
Foto

Galerie foto

Promovarea valorilor româneşti în lume, joi la "Corespondent TVRi"

Joi, 10 octombrie, de la ora 21.30,  la TVRi, Corina Dobre vă invită să urmăriţi o ediţie "Corespondent TVRi" despre modul în care sunt promovate valorile românesti în lume.  

 

Vorbim despre poveşti spuse în româneşte şi povestitori cu mult har, în contextul în care românii din Londra şi nu numai ei s-au bucurat recent de o serie de spectacole de teatru, recitaluri şi întâlniri memorabile cu artişti foarte apreciaţi din România. „The Beauty of London in September” a fost genericul sub care s-au desfasurat aceste evenimente, organizate cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Londra, iar la frumuseţea Londrei artistice au contribuit şi actriţele Oana Pellea şi Cristina Casian, care au acceptat să ne povesteasca despre aceste experienţe.

Invitate: Oana Pellea şi Cristina Casian

(w882) pellea

Dedicat promovării și premierii excelenței tinerilor români de peste hotare, Festivalul Internațional PROPATRIATinere Talente Românești se desfășoară în această perioada  în spații de prestigiu din Roma. Ajuns la cea de a nouă ediție, festivalul are un bogat program de evenimente de excepţie, organizate  în parteneriat cu Accademia di România în Roma și cu susținerea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și a Ambasadei României în Italia. Gala tinerelor talente se va bucură în acest an de participarea extraordinară a micilor balerine ale „Studioului de balet pentru copii” al Operei Naționale București.

Invitată:  Magdalena Rovinescu, profesor coregraf, fondatoarea „Studioului de balet pentru copii” al Operei Naționale București

(w882)

Prin telefon: Mioara Moraru Cristea, organizatoare Festivalului     Internațional PROPATRIA – Tinere Talente Românești

Discutăm și despre nevoia de unitate, despre încredere, afaceri, succes, comunități puternice, locuri de muncă și prosperitate, stimularea acestor factori fiind misiunea asumată de Confederaţia Națională pentru Antreprenoriat Feminin, înființată și condusă de Cristina Chiriac, o foarte activă susținătoare a antreprenoriatului feminin și a valorilor tradiționale românești.

Invitată: Cristina Chiriac, președinte CONAF

(w882) chiriac cr

“Lets get visual” este invitația pe care o lansează în aceste zile organizatorii Festivalului de fotografie Bucharest Photofest, un festival cu participare internațională, care facilitează accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante repere din fotografia actuală.

Invitați: Ionuț Trandafirescu, fondator Bucharest Photofest și Ileana Bîrsan, directorul artistic al festivalului

(w882) barsan

FILM.TVR.RO

Logo

 
„6,9 pe scara Richter”, film românesc la TVR Internațional

Sâmbătă, 29 iunie de la ora 23.10, TVR Internațional programează comedia „6,9 pe scara Richter”, în regia lui Nae Caranfil.

Sophia Loren e „Frumoasa morăriţă”, la „Telecinemateca”, pe TVR 1

Marţi, la „Telecinemateca”, ne delectăm cu o comedie ai cărei protagonişti sunt Sophia Loren şi Marcello Mastroianni. Pe Carmela, soţia morarului ...

„Cântec și Poveste

Vineri, 21 iunie, ora 15:00, la TVR 3, în spațiul emisiunii „Cântec și Poveste" v-am invitat pe Valea Bârgăului, unde ne-au însoțit surorile ...