„Copilul fulgerului”, un film despre limitele minții și ale trupului, la TVR 2

TVR2 | Luni, 06 Ianuarie 2020
„Copilul fulgerului”, filmul difuzat la TVR 2 sâmbătă, 18 ianuarie, la ora 20.10, prezintă povestea unui copil ultradotat, poreclit„Powder”, ale cărui puteri supranaturale îl vor transforma în erou, dar și în victimă.
Copilul fulgerului / Powder - film

Regizat de  Victor Salva și avându-i în distribuție pe Mary Steenburgen, Sean Patrick Flaherty și Lance Henriksen, pelicula vorbește despre limitele minții și ale corpului, arătând, în același timp, înclinația oamenilor spre cruzime. Dar lăsând loc speranței că omenirea poate evolua spre mai multă înțelepciune și bunătate.

Când șeriful Barnum dintr-un orășel din Texas anchetează moartea unui localnic, descoperă în subsolul casei un băiat, supranumit „Powder”, care a fost educat acasă de bunicii săi, izolat de restul lumii.  A cunoscut lumea  doar din cărți, fără să fi părăsit măcar o dată ferma bunicilor. Jeremy este altfel decât ceilalți: suferă de albinism, iar corpul său produce efecte ciudate în relația cu electricitatea.

(w640) Copilul fu

Radioul și televizorul se opresc, iar în timpul unei furtuni cu fulgere, el seamănă cu un obiect luminos care vibrează continuu.  Trimis la o casă de copii, Powder nu se poate adapta lumii de aici, iar aspectul său ciudat și abilitățile neobișnuite îi determină pe locuitorii micului oraș să se teamă de el și să-l ridiculizeze.  Există însă și oameni care îi văd puterile paranormale ca pe o minune.

Victor Salva a regizat în mare parte filme horror. Numele său rămâne legat de o condamnare pentru abuz sexual asupra actorului de 12 ani, Nathan Forrest Winters. Salva a pledat vinovat în 1988 și a fost închis.

(w640) Copilul fu

TVR +
Canalul TVR YouTube