Concertul de Anul Nou de la Viena, în direct la TVR 1, TVR HD şi online pe TVR+

TVR.RO | Vineri, 28 Decembrie 2012
Marţi, 1 ianuarie 2013, ora 12.15 (partea I) şi 13.15 (partea a II-a)
Concert Anul Nou Viena
Concert 1
Concert Anul Nou Viena_2
Concert Anul Nou Viena_3
Concert Anul Nou Viena_4
Concert Anul Nou Viena
Concert 1
Concert Anul Nou Viena_2
Concert Anul Nou Viena_3
Concert Anul Nou Viena_4

În prima zi a lui 2013, TVR 1 difuzează, în transmisiune directă, tradiţionalul Concert de Anul Nou de la Viena, un spectacol grandios, televizat în 44 de ţări, cu o audiență estimată de aproximativ 1 miliard de telespectatori. Concertul este transmis şi pe TVR HD, în simulcast cu TVR 1, iar pentru telespectatorii care vor dori să revadă imaginile de basm din Sala Musikverein din Viena, TVR 2 programează Concertul de Anul Nou duminică, 6 ianuarie, de la ora 10.00. De asemenea, concertul poate fi urmărit LIVE online pe TVR+, înregistrarea rămânând disponibilă prima săptămână din noul an pe portalul Televiziunii Române.

Ca de fiecare dată, Filarmonica din Viena va încerca şi în cel de-al 73-lea an al Concertului de Anul Nou să prezinte nu doar muzica dinastiei Strauss, ci şi muzica altor compozitori. Muzicienii care vor fi celebraţi la această ediţie sunt Richard Strauss, născut la 22 mai 1813 şi Giuseppe Verdi, născut la 10 octombrie 1813. Se marchează, aşadar, bicentenarul celor mai cunoscuţi compozitori de operă ai tuturor timpurilor.

Dirijorul Franz Welser-Moest, invitat pentru a doua oară să dirijeze Concertul de Anul Nou de la Viena (prima oară fiind în 2011), este chiar urmaş al dinastiei Strauss, prin străbunica din partea mamei.

Telespectatorii TVR 1 şi TVR HD vor putea asculta piese de Johann Strauss tatăl şi fiul, printre care: „Valsul Sărutului”, valsul „Din munţi”, valsul „Unde înfloresc lămâii”, „Dunărea albastră”, „Melodii Quadrille”, „Marşul Radetzky”, uvertura operei „Lohengrin” de Richard Wagner sau Prestissimo din opera „Don Carlo” de Giuseppe Verdi. Ca în fiecare an, Sala Musikverein din Viena este împodobită cu cele mai frumoase flori aduse din Italia, de la San Remo - o adevărată operă de artă pentru o dimineaţă specială!

Sursa foto: Terry Linke

TVR +
Canalul TVR YouTube