Concert eveniment la TVR: "Ziua Culturii Naţionale"

TVR1 | Marţi, 12 Ianuarie 2021
Vineri, de la 21.10, TVR 1 şi TVR MOLDOVA au transmis Concertul eveniment "Ziua Culturii Naţionale - 15 ianuarie 2021" organizat de Ministerul Culturii și Centrul Național de Artă Tinerimea Română la Ateneul Român.

Vineri, de la 21.10, TVR 1 şi TVR MOLDOVA au transmis Concertul eveniment "Ziua Culturii Naţionale - 15 ianuarie 2021" organizat de Ministerul Culturii și Centrul Național de Artă Tinerimea Română la Ateneul Român, în parteneriat cu Guvernul Romaniei, Ministerul Culturii, SRR şi Televiziunea Română.

În prima parte a evenimentului, Orchestra Română de Tineret sub bagheta lui Cristian Mandeal ne-au propus un program cu lucrări simfonice românești, semnate de George Enescu,  Bela Bartok şi Sabin Păutza.

(w640)

În partea a doua a evenimentului, Orchestra Română de Tineret s-a aflat pe scenă împreună cu formația Direcția 5 și dirijorii Ionel Tudor și Andrei Tudor, într-un program de piese moderne din repertoriul formației transpuse, inedit, în aranjament simfonic.

(w640)

Fanii Direcţiei 5 au avut surpriza să asculte, în această nouă orchestraţie, cântece îndrăgite precum: “O zi de primăvară”,” Din prima până în ultima zi”,” Ai un loc”,” Am nevoie de tine”,” Dac-ai ști”,”Te iubesc”,” Povestea noastră”,”Ce dacă”.

(w640)

De pe scena Ateneului Român nu au lipsit momentele lirice în care actorul Adrian Păduraru, prezentatorul întregului spectacol, a recitat din creaţia eminesciană.

În cadrul evenimentului au fost prezentate mesajele de Ziua Culturii Naţionale din partea mai multor oficialităţi, în frunte cu Preşedintele României, dl. Klaus-Werner Iohannis.

 

 

TVR +
Canalul TVR YouTube