„Complicele”, în regia lui Robert Redford, vineri, la TVR 1 | VIDEO

TVR.RO | Luni, 16 Mai 2022
Povestea lui Mary Surratt, prima femeie executată de guvernul federal al SUA, acuzată de asasinarea lui Abraham Lincoln, cu Robin Wright în rol principal, se vede pe 20 mai, de la ora 21.10, la TVR 1.

Vineri, 20 mai, de la ora 21.10, telespectatorii TVR 1 văd „Complicele” (THE CONSPIRATOR – SUA, 2010), o dramă istorică regizată de Robert Redford și bazată pe un scenariu original de James D. Solomon. Este filmul de debut al Companiei Americane de Film. Filmul spune povestea lui Mary Surratt, singura femeie acuzată de asasinarea lui Abraham Lincoln și prima femeie care a fost executată de guvernul federal al SUA. Producţia îi are în distribuţie pe James McAvoy, Robin Wright, Kevin Kline sau Evan Rachel Wood.

(w640)

(w640)

Şapte bărbaţi şi o femeie sunt arestaţi şi acuzaţi de a fi pus la cale uciderea preşedintelui Lincoln, acţiune ce ar fi trebuit urmată de atacurile asupra vicepreşedintelui şi a secretarului de stat, în încercarea disperată de a întoarce situaţia în favoarea Sudului, deja învins în război. Un tânăr avocat acceptă cu greu s-o apere pe Mary Surratt, singura femeie din grup, dar, pe măsură ce se desfăşoară procesul, începe să-şi dea seama de nevinovăţia clientei sale, folosită ca momeală pentru capturarea singurului conspirator rămas în libertate, nimeni altul decât propriul ei fiu.

(w640)

(w640)

(w640) RR

Regia: Robert Redford

 

Cu: James McAvoy, Robin Wright, Justin Long, Evan Rachel Wood, Jonathan Groff, Tom Wilkinson, Alexis Bledel, Kevin Kline, John Cullum, Toby Kebbell, James Badge Dale

 

TVR +
Canalul TVR YouTube