loader
Foto

Școli din România sub asediul drogurilor

Camera Deputaților a adoptat în luna februarie a acestui an un proiect de lege prin care se majorează pedepsele pentru traficul de droguri. Ce arată datele privind consumul? Am aflat luni, 3 iulie, de la ora 13:00, în emisiunea „Oamenii şi legea”, la TVR 1 și TVR+.

 

Conform statisticilor pe primul loc se situează tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 34 de ani.

Adolescența este perioada cu vulnerabilitatea cea mai ridicată, vârsta de debut declarată pentru consumul de noi substanțe psihoactive este de 13 ani. Canabisul continuă să fie unul dintre cele mai consumate droguri, atât de populaţia generală, cât şi de populația școlară.

De ce a crescut consumul de substanțe interzise în școlile din România? Cum se implică statul în rezolvarea acestei probleme? Cum pot fi ajutate autoritățile de către părinți, profesori, elevi, pentru a interveni la timp și eficient în combaterea acestui fenomen?

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitatul Mihaelei Olaru a fost prof. univ. dr. Cătălin Ţone, comisar şef de poliţie, Şef Serviciu Antidrog, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate București.

(w882) Mihaela Ol

La nivel mondial, traficul și consumul de droguri reprezintă un fenomen complex, care afectează milioane de oameni, mulți dintre ei fiind minori. Traficul destabilizează securitatea socială prin apariția actelor de violență, criminalitate și corupție. De cealaltă parte, consumul are un impact negativ nu doar asupra consumatorilor, familiile și comunitățile din care provin fiind grav afectate.

În rapoartele specialiștilor se arată că numai în Uniunea Europeană, piața drogurilor ilicite este una dintre principalele surse de venit pentru grupurile infracționale organizate și se ridică la o valoare anuală estimată a vânzărilor cu amănuntul de cel puțin 30 de miliarde de Euro.

(w882) Mihaela Ol

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail: oameniisilegea@tvr.ro.

***

Redifuzare 03.07.2023 TVR 1 – ora 13:00
Redifuzare TVR Info – 03.07.2023, ora 00:15
Reluare TVR 1 – 04.07.2023, ora 06:00

***

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU

JURNALIŞTI TV

  • Raluca AMZĂR
  • Delia APOSTOL-HANZELIK
  • Rareş COTINGHIU

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.