loader
Foto

Școli din România sub asediul drogurilor

Camera Deputaților a adoptat în luna februarie a acestui an un proiect de lege prin care se majorează pedepsele pentru traficul de droguri. Ce arată datele privind consumul? Aflați luni, 27 martie, de la ora 13:00, urmărind emisiunea „Oamenii şi legea”, la TVR 1.

 

Conform statisticilor pe primul loc se situează tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 34 de ani.

Adolescența este perioada cu vulnerabilitatea cea mai ridicată, vârsta de debut declarată pentru consumul de noi substanțe psihoactive este de 13 ani. Canabisul continuă să fie unul dintre cele mai consumate droguri, atât de populaţia generală, cât şi de populația școlară.

De ce a crescut consumul de substanțe interzise în școlile din România? Cum se implică statul în rezolvarea acestei probleme? Cum pot fi ajutate autoritățile de către părinți, profesori, elevi, pentru a interveni la timp și eficient în combaterea acestui fenomen?

În direct, de la ora 13:00, pe TVR 1, invitatatul Mihaelei Olaru este prof. univ. dr. Cătălin Ţone, comisar şef de poliţie, Şef Serviciu Antidrog, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate București.

(w882) Mihaela Ol

La nivel mondial, traficul și consumul de droguri reprezintă un fenomen complex, care afectează milioane de oameni, mulți dintre ei fiind minori. Traficul destabilizează securitatea socială prin apariția actelor de violență, criminalitate și corupție. De cealaltă parte, consumul are un impact negativ nu doar asupra consumatorilor, familiile și comunitățile din care provin fiind grav afectate.

În rapoartele specialiștilor se arată că numai în Uniunea Europeană, piața drogurilor ilicite este una dintre principalele surse de venit pentru grupurile infracționale organizate și se ridică la o valoare anuală estimată a vânzărilor cu amănuntul de cel puțin 30 de miliarde de Euro.

(w882) Mihaela Ol

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail: oameniisilegea@tvr.ro.

***

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU

JURNALIŞTI TV

  • Raluca AMZĂR
  • Delia APOSTOL-HANZELIK
  • Rareş COTINGHIU

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU
 
Drama „Jurnalul unei cameriste” (1946), în regia lui Jean Renoir, la TVR Cultural

TVR Cultural difuzează, în săptămâna 5 - 11 iunie, filmele „Viața dublă a Veronicăi” (1991) și „Jurnalul unei cameriste” (1946).

„Domnița şoim”, la TVR 1 | VIDEO

„Domnița şoim”, la TVR 1 | VIDEO

publicat: Vineri, 09 Iunie 2023

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 21.00, filmul de aventuri „Domnița șoim” ne spune povestea unei iubiri blestemate. Cu Michelle Pfeiffer și Rutger ...

„Oamenii și legea

În această ediție a emisiunii „Oamenii şi legea”, Mihaela Olaru și invitata sa, Alina Stoica, au discutat despre consecințele pe care despărțirea ...