loader
Foto

Colț de rai, în creierii munților | VIDEO

În Cheile Corcoaia descoperi un peisaj spectaculos, unde ai impresia că ai ajuns în Rai. Priveliștea îți taie răsuflarea, iar legendele povestite de oamenii locului te transpun în timp. Cheile se află la intersecția a trei județe: Gorj, Mehedinți și Caraș-Severin.

 

Trebuie să traversezi comuna Padeș, apoi cel mai îndepărtat sat din Gorj: Cerna Sat. Drumul nu este deloc ușor, dar așteptarea merită odată ajuns pe Cheile Corcoaia. Se întind pe aproape 400 de metri, dar peisajul este uimitor.

Locul atrage și prin legendele de care este legat. Stânca unde eroul Iorgu Iorgovan ar fi decapitat șarpele care i-a înghițit iubita încă poartă urmele acelei lupte, povestesc, mândri, localnicii.

Turiștii descriu locul ca un adevărat paradis, dar la care se ajunge greu.

Oaspeții sunt așteptați cu mesele încărcate de bunătăți specifice zonei.

In zona, turiștii mai pot vedea lacul lui Iorgovan, barajul din Cerna ori frumusețile din Parcul Domogled Valea Cernei. De asemenea, locul este preferat și de cei care fac alpinism pe stâncile abrupte.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Schimbări în ordinea de desfășurare a Finalei Eurovision Song Contest

Ediția 68 a Eurovision Song Contest introduce o schimbare în modul în care este decisă ordinea de desfășurare a Finalei. Artiștii pot alege să ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

Răspunderea penală versus răspunderea civilă

Răspunderea penală versus răspunderea civilă

publicat: Marţi, 16 Aprilie 2024

Ce presupun acţiunea penală şi acţiunea civilă în procesul penal? În ce constă raportul de cauzalitate între fapta ilicită şi prejudiciu? Cum ...