loader
Foto

Codul Insolvenţei, impactul asupra producătorilor români la Interes general

În ediţia de marţi, 29 octombrie, Sorin Burtea a discutat cu patru invitaţi de marcă despre insolvenţă şi calitatea produselor de pe piaţa românească.

 

Ediţia din 29 octombrie este disponibilă pe TVR +

Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru Industrii din Camera Deputaţilor, Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, Constantin Toma, preşedintele Grupului Romet Buzău şi Bibiana Dolores Stanciulov, acţionar unic al Sonimpex Topoloveni sunt invitaţii lui Sorin Burtea, marţi, la TVR 1.

„De peste 20 de ani se fac politici şi se acordă ajutoare investitorilor. De multe ori a fost preferat capitalul extern, în defavoarea celui autohton, fără să existe garanţii că acesta nu va migra peste hotare. În recesiune, multinaţionalele au închis, în primul rând, fabricile din afara ţărilor de origine. În schimb, cei mai mulţi antreprenori români au făcut eforturi să menţină afacerile, chiar şi cu pierderi. Această luptă inegală a decapitat mărcile autohtone. Legea Insolvenţei, care ar trebui să-i ajute pe cei aflaţi în dificultate, are multe tăişuri. Şansele de redresare eficientă şi efectivă a unei societăţii, conform Codului Insolvenţei, pot fi diminuate, dacă statul nu face deosebire între cei oneşti, care plătesc la bugetul statului sume importante de bani şi cei care doar îşi maschează ilegalităţile” este de părere Sorin Burtea, moderatorul şi producătorul emisiunii Interes general.

Numărul firmelor care au intrat în insolvenţă în primele 9 luni din 2013 a depăşit 20.000,  cele mai multe fiind în Bucureşti, Bihor, Galaţi. Multe fabrici şi-au redus activitatea, cu toate că dispun de tehnologii unice în România, însă nu pot face faţă concurenţei neloiale.

Piaţa românească este invadată de produse de calitate îndoielnică, articole care eludează sistemul de taxe şi impozite. Nu este de mirare că nu avem bani pentru sănătate, învăţământ şi pentru pensii.

Despre aceste aspecte se discută marţi, 29 octombrie, de la ora 18.50, la Interes general de la TVR 1, emisiune ce poate fi urmărită şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro.

Campania Cere bonul fiscal! împotriva evaziunii fiscale, continuă cu informaţii utile şi extrageri de premii, în direct.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...