loader

Canalele TVR vor putea să emită digital terestru în faza premergătoare implementării de către RADIOCOM a MUX1 cu acoperire națională

Posturile de televiziune TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR News, TVR HD şi studiourile regionale ale TVR vor putea să emită digital terestru, în mod experimental, până pe 31 decembrie 2015, potrivit unei decizii luate joi, pe 18 iunie, de CNA.

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat o adresă primită de la SRTv, în care instituţia solicita Consiliului să sprijine demersul TVR privind extinderea transmisiei experimentale digitale terestre în standardul DVB-T2.

SRTv a solicitat acest lucru CNA având în vedere obligaţia României de finalizare a procesului de încetare a serviciilor de televiziune analogică terestră până pe 17 iunie 2015 şi având în vedere Hotărârea Guvernului numărul 403 din 2013 de aprobare a Strategiei privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional.

Astfel, SRTv a solicitat CNA aprobarea pentru a testa soluţia de tranziţie propusă de Radiocom, televiziunile retransmise în standardul DVB-T2 urmând să fie cele existente (TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR News şi TVR HD), cărora televiziunea publică doreşte să adauge şi studiourile sale teritoriale.

TVR consideră că extinderea transmisiei digitale terestre în standardul agreat de ANCOM este necesară şi vine în întâmpinarea cererilor telespectatorilor pentru o recepţie de înaltă calitate a programelor de televiziune, potrivit unei adrese transmise la CNA de Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv.

În aceeaşi adresă este precizat faptul că în anul 2015 este alocată de la bugetul de stat o sumă de 163,2 milioane de lei în vederea asigurării de către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) a circuitelor pentru transmisia analogică terestră.

În şedinţa CNA de joi, Nic Voican, reprezentantul TVR, a spus că, pe 16 iunie, SRTv a fost anunţată de SNR că, în urma unor eforturi ale departamentului tehnic de la Radiocom, au fost modificate emiţătoarele din câteva amplasamente care emiteau analogic terestru TVR 2 şi pregătite în regim de test pentru o transmisie digitală, DVB -T2.

CNA a decis să aprobe solicitarea SRTv cu unanimitatea de voturi ale membrilor prezenţi la respectiva şedinţă (Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Pe de altă parte, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii Radiocom a anunţat, miercuri, începerea etapei de testare a implementării televiziunii digitale în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

FILM.TVR.RO

Logo

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

Schimbări în ordinea de desfășurare a Finalei Eurovision Song Contest

Ediția 68 a Eurovision Song Contest introduce o schimbare în modul în care este decisă ordinea de desfășurare a Finalei. Artiștii pot alege să ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.