loader
Foto

Îl cunoaştem pe Claudiu Butacu, la #creativ

Joi, 23 mai, de la ora 18:30, la #TVR1 și TVR +, Claudia Spătărescu ne dă întâlnire cu Claudiu Butacu - inginer instalaţii electrice, cofondator EFdeN , în al cincilea episod al sezonului 5 #creativ .

 

Claudiu Butacu a crescut în Bacău, iar de mic a fost pasionat de matematică, dar şi de sport. A terminat Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor, iar masterul l-a făcut in tehnologii performante pentru protecţia mediului.

(w882)

(w882)

(w882)

Încă din facultate a intrat în echipa Prispa, care a reprezentat România la competiţia Solar Decathlon, iar la 23 de ani a devenit Project Manager pe partea electrică a celui mai mare parc fotovoltaic din România.

(w882)

(w882)

În 2012, Claudiu a devenit cofondatorul Asociaţiei EFdeN, un proiect educaţional, organizat în jurul competiţiei Solar Decathlon, concurs în care echipa României câştigă multe premii, la fiecare ediţie la care participă.

(w882)

Reprezintă România în cadrul World Energy Council, fiind ales în TOP 100 Future Energy Leaders. Este cofondator la energiaTa, proiectul care susține prosumatorii din România. Este pasionat de inovaţie, confort și performanţă în construcţii, toate puse în acord cu iubirea şi respectul pentru natura.

(w882)

"Claudiu Butacu este unul dintre cei mai accesibili, simpatici, eficienți și determinați tineri români pe care îi cunosc!" exclamă Claudia Spătărescu, realizatoarea emisiunii. "Cu încăpătânarea oamenilor care știu că se poate mai bine în România, cu umorul și modestia celui care este recunoscător celor care l-au îndrumat și mai ales echipei sale, Claudiu și-a spus cu povestea cu mult entuziasm și implicare. M-am bucurat că ne-a facilitat filmarea în cel mai mare parc fotovoltaic din România, lângă Ploiesti, acolo unde Claudiu a fost manager la doar 23 de ani, loc unde am filmat și cu o dronă, deci telespectatorii vor vedea imagini spectaculoase, pe lângă povestea extrem de incitantă ", încheie Claudia Spătărescu.



Montaj Roxana Elekes
Producător Ana Maria Pleșcan
Realizator Claudia Spătărescu

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.