loader
Foto

Galerie foto

„Cele şase surori”, cel mai nou serial TVR 2

În premieră şi în exclusivitate, de luni până vineri, la 16.30, TVR 2 difuzează serialul spaniol „Cele şase surori”  o viziune curajoasă despre dorinţa femeilor de a-şi hotărî singure soarta într-o epocă în care nu valorau nimic fără un bărbat alături.

 

De la îndrăgitele seriale coreene, drame pline de romantism, fantezie şi istorie, TVR 2 le propune telespectatorilor, din 1 octombrie, să facă un salt în spaţiu şi timp alături de serialul „Cele şase surori” („SEIS HERMANAS”), o producţie despre dragoste şi prejudecăţi în Spania începutului de secol XX. Acţiunea ne poartă în Madridul anilor 1910, iar de luni până vineri, de la ora 16.30, vom urmări viaţa fetelor familiei Silva – Adela (Celia Freijeiro), Blanca (Mariona Tena), Diana (Marta Larralde), Francisca (María Castro), Celia (Candela Serrat) şi Elisa (Carla Díaz). Surorile sunt tinere, frumoase şi bogate, n-au alte griji in afară de petrecerile din înalta societate şi de găsirea unor soţi potriviţi. Moartea bruscă a tatălui lor, don Fernando Silva, proprietar al unei mari fabrici de textile, le va schimba definitiv destinele. Ca să-şi poată păstra vila şi afacerea familiei, într-o epocă în care femeile nu aveau dreptul să-si hotarasca singure soarta, cele şase fete iau o decizie şocantă şi curajoasă: îşi înmormântează tatăl în secret, trecându-i sub tăcere moartea, şi devin stăpânele propriilor lor vieţi.

Povestea lor se întinde pe aproape un deceniu, până la sfârşitul Primului Război Mondial, ani în care surorile Silva se maturizează, trăiesc mari iubiri şi mari dureri şi contribuie la schimbarea mentalităţilor societăţii spaniole de la începutul secolului XX.

Producţie a televiziunii publice spaniole (TVE), seria „Cele şase surori a fost difuzată în tara de origine între anii 2015-2017 şi a fost special creată pentru tronsonul orei 17.00. Încă de la debut, audienţa a fost mare, iar telespectatorii au rămas fideli pe parcursul celor doi ani de difuzare şi trimit încă petiţii producătorilor pentru reluarea filmărilor. Serialul a fost difuzat pana acum in Bulgaria, Lituania, Grecia si Polonia.

"În 1913, când începe povestea noastră, femeile nu aveau vieţi individuale. Nu puteau deţine un cont în bancă, nu-şi puteau alege soţul dorit, nu puteau locui singure. Nu beneficiau de niciun drept. Eroinele noastre au de purtat o adevărată bătălie, pe toate planurile, pentru a-şi câştiga locul în societate", a explicat regizorul Antonio Hernandez.

(w882)

Cine sunt surorile Silva:
Adela (Celia Freijero), sora cea mai mare, devine capul familiei după moartea tatălui; înţeleaptă şi generoasă, se simte responsabilă pentru surorile ei şi îşi asumă deciziile legate de afacerea familiei, de care va depinde viitorul lor. Adela era încă un copil când mama ei a murit și a adoptat rolul matern pentru surorile mai mici.
Blanca (Mariona Tena), logodită cu Rodolfo Loygorri, conform dorinţei tatălui ei, se simte obligată să-şi respecte promisiunea şi să încheie căsătoria aranjată. Dar soarta i-l scoate în cale pe Cristobal, de care se îndrăgosteşte şi care-i împărtăşeşte sentimentele.
Diana (Marta Larralde), cea mai temperamentală şi mai bătăioasă dintre surori, cu o mentalitate potrivită mai degrabă pentru secolul XXI decât pentru anii 1910, vrea să demonstreze că femeile îşi pot face auzit glasul, că trebuie să aibă un rol în societate şi că sunt egalele bărbaţilor în toate privinţele. Diana visează să fie o femeie emancipată şi este mai puțin interesată de căsătorie sau de romantism.
Celia (Candela Serrat) este sensibilă, meditativă, înclinată către studiu şi îşi doreşte să devină scriitoare. Visul ei cel mare este să meargă la Paris şi să studieze literatura. Ca şi sora ei mai mare, Blanca, visează la marea iubire, dar împlinirea sentimentală va deveni o adevărată luptă pentru ea. Discretă şi elegantă, Celia este o adevărată doamnă din înalta societate. 
Francisca (Maria Castro) are o voce minunată şi stofă de artistă. Fără ştirea familiei, începe să cânte într-o cafenea, dar marele ei vis este să devină cântăreaţă de operă şi să-și arate talentul la Teatro Real. Entuziastă, Francisca este un vârtej de emoții. 
Elisa (Carla Diaz), sora cea mai mică, încă adolescentă, e răsfăţata familiei. Elisa pare să fi moștenit cele mai bune calități ale fiecăreia dintre surorile ei, toată lumea o iubeşte şi poate obţine întotdeauna ceea ce vrea. Viaţa ei abia începe, visurile ei abia prind contur - cu condiţia să asculte sfaturile afectuoase ale surorilor ei mai mature. Din păcate, nu este încă gata să evite toate erorile şi se îndrăgosteşte...

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” este Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...