loader
Foto

„Chipurile României” dobrogene, la TVR 1

Charlie Ottley ne arată în această săptămână cum se oglindesc Litoralul românesc şi Delta Dunării în „Chipurile României”. Dobrogea aşa cum nu am mai văzut-o până acum, la „Chipurile României”,  vineri, 6 aprilie, ora 21.00, la TVR 1!

 

În episodul 3 al seriei Chipurile României, lăsăm în urmă munţii şi ne îndreptăm spre coasta Mării Negre, pentru a explora frumusețea sălbatică a Dobrogei.

În Vinerea Mare, vedem Chipurile României pornind din satul pescăresc Jurilovca, de lângă ruinele cetății Argamum – un port grecesc antic ascuns vederii de acri de vegetație, fără a rata să învăţăm şi câteva obiceiuri lipoveneşti, atât din bucătărie, cât şi din jurul focului.

(oar_w460) Chipurile

Şi, înainte să ne îndreptăm spre Nord pentru a explora cea mai mare zonă de vegetație umedă a Europei, una dintre cele mai preţioase comori ale României – măreaţa Delta Dunării, activistul de mediu şi prezentatorul Charlie Ottley ne arată comunităţile aromâne care s-au stabilit aici, cu propria cultură, gastronomie şi tradiții muzicale.

Ne vom caza într-o locație uimitoare pe malul Dunării, de unde mai apoi vom pleca cu barca într-un safari pe apă şi ne vom alătura pescarilor locali, pentru un prânz autentic la grătar.

„La asta mă refer când spun gastronomia proaspătă a Deltei! Prins aici în râu şi, trei ore mai târziu, preparat, înfipt pe un băț, pus pe foc şi mâncat”, spune Charlie Ottley.

Una dintre provocările Deltei este şi să guşti şi tot deguşti multe preparate din peşte.  Echipa serie Chipurile României are ocazia să compare două reţete din faimoasă ciorbă de peşte, una preparată în mod tradiţional – cu capul şi a coada de peşte pentru aromă -, alta o variantă originală.

O problemă intens dezbătută – turismul rural, va fi abordată şi de Charlie Ottley.  Poate oferi turismul venituri sigure pentru comunitățile de pescari precum cea din Sfântu Gheorghe? Aflăm vineri, 6 aprilie, ora 21.00, la TVR 1.

(oar_w460) Chipurile

Din Deltă ne îndreptăm spre Litoral, pentru a experimenta cultura Mării Negre în boema stațiune Vama Veche.

„Locul acesta este mai aproape de stilul meu. La întoarcere, o să încerc o cură de detoxifiere cu nămol, în stilul John Wayne, în timp ce aştept ca nămolul să se usuce, pe malul lacului Techirghiol”, ne anunţă Charlie Ottley.

La cetatea grecească Histria, Charlie se întâlneşte cu Dani Oţil. Ce vorbesc ce doi, ascultăm la Chipurile României ,vineri, 6 aprilie, ora 21.00, la TVR 1.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...