loader
Foto

Galerie foto

„Chipurile României”: Charlie Ottley explorează Muntenia în episodul 2

Pe 30 martie, la TVR 1, activistul de mediu şi prezentatorul Charlie Ottley continuă călătoria prin care descoperă „Chipurile României”. Muntenia este destinaţia pe care ne-o prezintă vineri, de la ora 21.00.

 

În această săptămână, jurnalistul Charlie Ottley explorează Muntenia, cunoscută şi sub numele de Valahia Mare, o regiune peste care a domnit odată Vlad Ţepeş, a cărui legendară cruzime a inspirat romanul iconic al lui Bram Stoker, Dracula.

„Îl voi întâlni de această dată pe nepotului lui Stocker, un personaj care consideră că vampirii încă pot juca un rol deosebit în promovarea turismului românesc”, povesteşte Charlie Ottley.

Ne vom plimba şi prin Bucureşti, pentru a vedea cum un model de revitalizare a malurilor unei ape creează bucurie, atât în rândul entuziaştilor sportului, cât şi pentru vizitatorii din întreaga Europă.

Dacă nu ştiaţi, Muntenia este o regiune presărată cu formaţiuni de relief neobişnuite. De la vulcani de noroi şi sau chiar petrol nerafinat, la cele mai mari mine de sare din ţară, jurnalistul britanic bate drumuri lungi pentru a se asigura că nicio piatră nu rămâne neobservată, în încercarea de a explora geologia fascinantă a regiunii.

(w882)

(w882)

Charlie ne mai invită să vizităm fosta casă a unuia dintre cei mai bogaţi conţi ai României, unde va învăţa să gătească dintre meniurile extraordinare ale casei şi va încerca să se bucure de gustul vieţii îmbelşugate.

(w500)

Tot în acest episod, autorul documentarului va descoperi trei mănăstiri magice în stâncă, despre care se spune că preced Creştinismul, cu mii de ani, dar şi o mănăstire care se aseamană cu Meteora din Grecia. Charlie ne va dezvălui misterele legendarului Sfinx şi va sta de vorbă cu un regizor de documentare, artist ce consideră că această ciudată şi în acelaşi timp fascinantă faţadă nu este în intregime sculptată de fenomenele naturale.

(w882)

Despre seria documentară Chipurile României

Pentru a marca 100 de ani de România, prezentatorul Charlie Ottley se întoarce cu un nou serial de călătorie, în stilul Top Gear, numit Chipurile României. Filmul în nouă episoade, ce poate fi urmărit la TVR 1 începând de vineri, 23 martie, la ora 21.00, promite să inspire şi să şocheze deopotrivă, mai ales datorită faptului că Charlie Ottley a ales, în călătoria sa de a surprinde cum este România, un mijloc de transport „cool” – motocicleta.

Seria Chipurile României face un portret al marilor regiuni istorice ale României, prin intermediul unor poveşti despre bucătăria, cultura, istoria, meseriile, dar şi despre peisajele naturale absolut uimitoare sau conservarea valorilor ţării.

În aventura sa, prezentatorul British Travel Channel şi activistul de mediu Charlie Ottley  întâlneşte chefi celebri, muzicieni, povestitori, istorici, VIP-uri, activişti de mediu şi personaje pitoreşti care îl conving că România este încă cea mai frumoasă şi extraordinară ţară a Europei.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...