loader
Foto

Galerie foto

Cel mai frumos câine din România, campion național și la căutare-salvare

Flash se numără printre cei 20 de câini din rasa Jack Russell Terrier, de talie mică, intrați în categoria câinilor de salvare.

 

Flash are 3 ani și este un câine de talie mică, din rasa Jack Russell Terrier. A fost votat cel mai frumos câine din România, dar aceasta nu este singura lui calitate: Flash este unul dintre cei 20 de câini din rasa sa din întreaga lume care au reușit să intre în categoria câinilor de căutare-salvare, o trăsătură total atipică pentru rasele mici. Campion național de salvare, Flash s-a calificat la Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare din 2021. Este capabil să caute și să găsească, în maxim 20 de minute, eventuale victime, pe o suprafață de 1500 mp de dărâmături. Povestea lui am aflat-o vineri dimineață, din matinalul TVR 1, „Cu capu-n zori”.

(w882) caine

Flash a venit la întâlnirea cu echipa TVR Craiova, orașul unde locuiește, însoțit de prof. Liviu Ionescu, președinte al Centrului Național de Educare canină. Centrul este singurul club canin din România membru al Organizației Internaționale a Câinilor de Salvare (IRO) și reprezentantul României la Federația Chinologică Internațională.
Îi vedem aici: https://www.youtube.com/watch?v=Fr1seiQWJcE

(w882)

Tot la „Cu capu-n zori” de vineri, 23 octombrie:

Interpretul Liviu Teodorescu a adus „Cu capu-n zori” una dintre cele mai noi şi în acelaşi timp în vogă melodii ale lui – „Mulţumesc!”, adresată „tuturor foştilor din lume”. „Da, cumva cred Dumnezeu nu ţine cu foştii!”, spune autorul şi interpretul melodiei, care a povestit cum se leagă acest cântec de experienţe din trecut, dar şi despre cum perioada pandemiei a însemnat şi pentru el o regrupare, repoziţionare: face tot muzică, dar mai mult în studio, se ocupă de producţie, imagine, compoziţie. „Mi-e ruşine să car portofelul! E gol!” a adăugat râzând Liviu, care şi-a achiziţionat de curând maşină şi casă.
Află mai multe - https://www.youtube.com/watch?v=F1ST4KeU0MY&t=38s

(w882) liviu

Iuliana Tudor i-a provocat pe Liza şi Fere la un casting improvizat pentru Vedeta populară, show-ul de televiziune unde se cântă doar folclor. Deocamdată, cei doi mai au de repetat şi de luat notiţe de la concureţii pe care îi vom vedea duminică seară la TVR 1.
Imagini cu momentul – https://www.youtube.com/watch?v=T1Uxu4fv89A

(w882) iuliana

E admirată inclusiv pentru superbul păr pe care il are şi pe care îl îngrijeşte cu multă atenție. Paula Seling a dezvăluit dacă şi-ar tăia vreodată părul... în această dimineaţă, în discuţia cu Fere şi Liza, în noul matinal al TVR 1, „Cu capu-n zori”.

Mai multe... https://www.youtube.com/watch?v=lHSXQ4qlpxM.

(w882) paula

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...

„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...