Cel mai frumos câine din România, campion național și la căutare-salvare

TVR.RO | Vineri, 23 Octombrie 2020
Flash se numără printre cei 20 de câini din rasa Jack Russell Terrier, de talie mică, intrați în categoria câinilor de salvare.
ham
iuli
ham
iuli

Flash are 3 ani și este un câine de talie mică, din rasa Jack Russell Terrier. A fost votat cel mai frumos câine din România, dar aceasta nu este singura lui calitate: Flash este unul dintre cei 20 de câini din rasa sa din întreaga lume care au reușit să intre în categoria câinilor de căutare-salvare, o trăsătură total atipică pentru rasele mici. Campion național de salvare, Flash s-a calificat la Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare din 2021. Este capabil să caute și să găsească, în maxim 20 de minute, eventuale victime, pe o suprafață de 1500 mp de dărâmături. Povestea lui am aflat-o vineri dimineață, din matinalul TVR 1, „Cu capu-n zori”.

(w640) caine

Flash a venit la întâlnirea cu echipa TVR Craiova, orașul unde locuiește, însoțit de prof. Liviu Ionescu, președinte al Centrului Național de Educare canină. Centrul este singurul club canin din România membru al Organizației Internaționale a Câinilor de Salvare (IRO) și reprezentantul României la Federația Chinologică Internațională.
Îi vedem aici: https://www.youtube.com/watch?v=Fr1seiQWJcE

(w640)

Tot la „Cu capu-n zori” de vineri, 23 octombrie:

Interpretul Liviu Teodorescu a adus „Cu capu-n zori” una dintre cele mai noi şi în acelaşi timp în vogă melodii ale lui – „Mulţumesc!”, adresată „tuturor foştilor din lume”. „Da, cumva cred Dumnezeu nu ţine cu foştii!”, spune autorul şi interpretul melodiei, care a povestit cum se leagă acest cântec de experienţe din trecut, dar şi despre cum perioada pandemiei a însemnat şi pentru el o regrupare, repoziţionare: face tot muzică, dar mai mult în studio, se ocupă de producţie, imagine, compoziţie. „Mi-e ruşine să car portofelul! E gol!” a adăugat râzând Liviu, care şi-a achiziţionat de curând maşină şi casă.
Află mai multe - https://www.youtube.com/watch?v=F1ST4KeU0MY&t=38s

(w640) liviu

Iuliana Tudor i-a provocat pe Liza şi Fere la un casting improvizat pentru Vedeta populară, show-ul de televiziune unde se cântă doar folclor. Deocamdată, cei doi mai au de repetat şi de luat notiţe de la concureţii pe care îi vom vedea duminică seară la TVR 1.
Imagini cu momentul – https://www.youtube.com/watch?v=T1Uxu4fv89A

(w640) iuliana

E admirată inclusiv pentru superbul păr pe care il are şi pe care îl îngrijeşte cu multă atenție. Paula Seling a dezvăluit dacă şi-ar tăia vreodată părul... în această dimineaţă, în discuţia cu Fere şi Liza, în noul matinal al TVR 1, „Cu capu-n zori”.

Mai multe... https://www.youtube.com/watch?v=lHSXQ4qlpxM.

(w640) paula

TVR +
Canalul TVR YouTube