Castele şi conace valorificate prin investiţii

TVRi | Marţi, 20 Septembrie 2022
Marți, 20 septembrie, ora 21.00, la TVR Internațional, am început un sezon nou al emisiunii ”Investiţi în România!” cu o ediţie despre vacanţe la ţară... în imobile străvechi restaurate sau construite de la zero.
Leorent Investiti 19 aprilie 22

Aţi petrecut vreodată vacanţa într-un castel? Poate în celebrele locuri de pe Valea Loarei din Franţa, în renumitele monumente arhitecturale din Marea Britanie sau în inedita regiune Toscana a Italiei... Ştim că sunt multe argumentele care v-au determinat să le alegeţi. Însă, pe noi ne interesează motivele pentru care aţi venit, intenţionaţi să vă relaxaţi sau să investiţi în zone cu castele şi conace din ţara noastră.

(w640) plan gener

Am început un sezon nou al emisiunii Investiţi în România! cu o ediţie despre vacanţe la ţară... în imobile străvechi restaurate sau construite de la zero.

(w640) Gabriela T

Cristina LEORENŢ, moderator şi realizator, a discutat cu prof.univ.dr. Gabriela ŢIGU, decanul Facultăţii de Business şi Turism, Academia de Studii Economice din Bucureşti, despre formarea echipelor de specialişti pentru a răspunde solicitărilor generate de noile tipuri de turism.

(w640) Alina Chic

Conf.univ.dr. Alina CHICIUDEAN, preşedintele Asociaţiei ARCHÉ, a vorbit despre proiectele organizaţiei şi impactul economic al acestora asupra comunităţilor.

(w640) Eugen Vaid

Iar Eugen VAIDA, preşedintele Fundaţiei Prinţului Charles în România, a povestit cum arăta „Casa Albastră” din Viscri, Transilvania, înainte şi după descoperirea locurilor de către Majestatea Sa Regele Charles al III-lea şi cum s-a schimbat viaţa oamenilor de aici.

(w640) Marilena S

Tot în această ediţie am stat de vorbă cu conf.univ.dr. Marilena STOIAN, preşedinte fondator Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural, care a subliniat importanţa existenţei de castele, conace locuite, în satele româneşti şi ne-a spus care este atitudinea antreprenorilor, dar şi a turiştilor faţă de astfel de investiţii deloc uşor de realizat.

(w640) Thorsten K

S-a alăturat discuţiei Thorsten KIRSCHNER din Răteşti, judeţul Buzău, care a mărturisit ce l-a determinat să rămână şi să investească în România. De asemenea, am aflat povestea Conacului Grigorescu şi cum a reuşit antreprenorul să-l transforme într-o destinaţie de neratat.

(w640) Leorent In

***

Invitaţii emisiunii au fost:

• prof.univ.dr. GABRIELA ŢIGU – decan Facultatea de Business şi Turism, Academia de Studii Economice Bucureşti

• conf.univ.dr. ALINA CHICIUDEAN – preşedinte Asociaţia ARCHÉ

• EUGEN VAIDA – preşedinte Fundaţia Prinţului Charles în România

• conf.univ.dr. MARILENA STOIAN – preşedinte fondator Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural

• THORSTEN KIRSCHNER – investitor în turism, Răteşti, Buzău

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

 

TVR +
Canalul TVR YouTube