„Dragă jurnalule..." - o nouă filă din jurnalul de bord „Cap Compas"

TVR2 | Joi, 25 Noiembrie 2021
Deschidem jurnalul de călătorii al emisiunii „Cap Compas" la pagina dedicată Burgasului, pe 27 noiembrie, la ora 12.30, pe TVR2. | VIDEO
Burgas
Semn Burgas
Banci Burgas
Biblioteca
Catedrala Burgas
Nisip Burgas
Plaja Burgas
Burgas Bulgaria
Burgas Bulgaria
Burgas
Semn Burgas
Banci Burgas
Biblioteca
Catedrala Burgas
Nisip Burgas
Plaja Burgas
Burgas Bulgaria
Burgas Bulgaria

Povestea locului pe care o auzi și o trăieşti devine apoi și povestea ta.

Restul…e rest.

(w640) Semn Burga

Pe parcursul oricărei călătorii se pot face analogii cu propria noastră experienţă. Ochii curioşi caută să descifreze cu fiecare pas semnele discrete ale istoriei.

 

(w640) Burgas Bul

Burgasul te invită să îl descoperi. Străzile sunt împletite cu clădirile istorice conservate. Locuințele sunt simple, înconjurate de un aer domestic, încărcate de poveste și de pace.

(w640) Banci Burg

Citind în cartea timpului, poți cere și spera să ți se lase și ție stropul de bucurie pe care o să-l meriți la sfârșit. Catedrala „Sf. Chiril și Metodie ”este unul dintre locurile cel mai des vizitate din oraș.

(w640) Catedrala

Centrul cultural-educațional pentru artă și bibliotecă contemporană servește și păstrează întregul fond de 610.000 de cărți. Peste 500 de documente și cărți rare și valoroase sunt păstrate în biblioteca din Burgas.

(w640) Biblioteca

Oamenii sunt nerăbdători să se întâlnească la fiecare pas cu istoria, cu arta, cu numele celor care au trecut pe aici. Și orașul nu-i dezamăgește. Încă le pregătește surprize, încă îi răsfață, demonstrând că resursele sale vitale sunt departe de a se fi consumat.

(w640) Burgas Bul

Din iulie până în septembrie, începând cu anul 2008,  are loc o expoziție a statuilor din nisip. În fiecare an este aleasă o altă temă, iar artiști de renume din multe țări folosesc 2.500 de tone de nisip de calitate construind personaje din lumea mării, eroi de poveste, personaje din desene animate, pentru a încânta copiii care vin devreme să își cunoască eroii. Pentru o rezistență mai mare, nisipul este cernut și amestecat cu argilă.

(w640) Nisip Burg

Muzeele nu trebuie ocolite! Aici stau mărturie paginile istoriei. Numele lucrurilor şi ale oamenilor sunt mai durabile decât lucrurile şi oamenii, de aceea va fi vorba adesea despre nume de oameni, de locuri şi de obiecte.

Neclintirea şi simplitatea lucrurilor din insula Sfânta Anastasia de aici vorbesc, în mod paradoxal, tocmai despre freamătul şi complexitatea acelor vremuri atât de îndepărtate​.

(w640) Plaja Burg

***

Producător: Elena Dinu

TVR +
Canalul TVR YouTube