Cântec şi poveste: Muzică aleasă cu Alina și Romeo Negoiasă

TVR3 | Vineri, 13 Mai 2022
Duminică, 15 mai, de la ora 16.00, pe TVR3.

Când spui „Alesis” te gândeşti imediat la Alina şi Romeo Negoiasă. Ei cântă împreună de peste 20 de ani în diferite proiecte muzicale. Vocea Alinei este superbă, inconfundabilă, caldă cu inflexiuni specifice şi este apreciată de public şi de mari artişti ca fiind una dintre vocile de vârf. Romeo are o experienţă vastă în domeniul muzical, cântă la pian, acordeon, chitară, voce, orchestrează, compune cu mare har, scrie versuri. Colaborările cu renumiţii artişti, Irina Loghin, Fuego, Adrian Enache, Gabriel Dorobanţu, Mirabela Dauer, certifică faptul că Alesis reprezintă un pol important al muzicii actuale româneşti. Ce coincidenţă! Ambii au început să cânte la vârsta de 4 ani la serbări şi de atunci, pas cu pas au îmbrăţişat muzica şi nu au trădat-o niciodată.

(w640)

Având aceleaşi pasiuni artistice, aceeaşi dragoste pentru frumos, cei doi au întemeiat şi o familie în adevăratul sens al cuvântului. Standardul lor artistic e foarte ridicat şi aşteptările legate de apariţiile şi creaţiile lor sunt foarte mari. Adaptabilitatea şi repertoriul îi fac de neânlocuit la spectacole, evenimente, petreceri. Alesis are un crez la care ține foarte mult: ”Muzică aleasă pentru oameni aleși !!!”

(w640)

Ne-am spus „Alesis” (muzică aleasă pentru oameni aleşi), în preajma anului 2000. Cam de atunci a început şi afirmarea noastră ca artişti de certă valoare la nivel naţional iar în ultimul timp şi internaţional. Nenumăratele apariţii tv. şi participarea la foarte multe evenimente artistice certifică acest lucru. Datorită posibilităţilor de a interpreta genuri muzicale diferite, avem un repertoriu cu adevărat ales, foarte variat şi pentru toate ”gusturile” muzicale. Am adunat în timp mii de melodii reprezentative din repertoriul internaţional şi românesc, muzică din folclorul popoarelor, muzică clasică, romanţe, cântece de petrecere şi chiar peste 200 de creații proprii ce se regăsesc în cele 10 albume. Avem proiecte mărețe, chiar în această perioadă am finalizat albumul de suflet ”Cântece pentru Adrian Păunescu”, pe versurile marelui poet și muzica lui Romeo Negoiasă, puse în valoare de vocea sensibilă a Alinei Negoiasă. (Alina și Romeo Negoiasă)

(w640)

Duminică, 15 mai, de la ora 16, ați urmărit pe TVR3 a doua parte a unei ediţii dedicate Alinei și lui Romeo Negoiasă şi, de asemenea, la rubrica "Să nu ne uităm valorile", v-am prezentat personalitatea marcantă a unui mare artist - Benone Sinulescu.


Jurnalist Senior : Mircea Neacșa

Producător tv: dr. Maria Tănase Marin

 

 

TVR +
Canalul TVR YouTube