loader
Foto

Galerie foto

Cântec și poveste: ”Săculețul de Vaideeni”

Sâmbătă 1 august, ora 19.00, pe TVR3, vă invităm la o ediţie de colecție " Cântec şi poveste " - " Săculeţul de Vaideeni " şi " Învârtita dorului ", două evenimente culturale de mare importanţă pentru oamenii din judeţul Vâlcea.

 

"Atunci când ne naştem, sufletul nostru îşi trage seva din pământul pe care călcăm şi oriunde ne poartă paşii în lumea asta mare suntem legaţi de acea bucată de pământ pe care o numim simplu, acasă."

(w882) cantec si

Trei tineri plecați din Vaideeni să studieze în mult râvnitul București au rămas cu gândul și cu sufletul la locurile copilăriei și la lumea mirifică a satului tradițional. În timp, au descoperit că valorile spirituale și materiale au o însemnătate aparte și lucrul cel mai important pentru acea comunitate din Vaideeni era ca cineva să le vină în ajutor pentru ca acele valori să fie salvate și promovate.

(w882) cantec si

Astfel încât Simona Dumitrescu, Traian Tănase şi Bogdan Copețchi au constituit Asociația Culturală ”Moștenitorii ”, cu sprijinul căreia au realizate numeroase proiecte culturale, dintre care cel mai important este ”Cu Săculețul de Vaideeni prin lume”- marcă identitară a comunității de păstori ungureni, proiect care a stârnit interesul a sute și sute de români aflați pe întreg mapamondul.

(w882) cantec si

(w882) cantec si

Invitați speciali: Donna Bramhall, Andreea Tănăsescu, prof. Vartolomei Todeci și  Daniel Achim Băluță, primarul Comunei Vaideeni.

(w882) cantec si

(w882) cantec si

(w882) cantec si

Invitați: Mariana Anghel, Alexandru Pugna, Nineta Popa Ionescu, Adriana Anghel, Traian Stoiță, Ansamblul tradițional ”Miorița” – Vaideeni.

(w882) cantec si

(w882) cantec si

Producător: dr. Maria Tănase Marin

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...