Cântec și poveste: Festivalul Concurs "Pană de Păun"

TVR3 | Miercuri, 23 Noiembrie 2022
Festivalul Național-Concurs de Interpretare a Cântecului Popular Românesc "Pană de Păun" (Bistrița 2022) poate fi urmărit în trei părți la TVR3 de la ora 15.00, în zilele de vineri, 25 noiembrie, 2 și 9 decembrie.  
Pana de paun

Festivalul Național-Concurs de Interpretare a Cântecului Popular Românesc "Pană de Păun" - Bistrița 2022, la TVR3:

- 25 noiembrie. Prima parte

- 2 decembrie. Partea a II-a

- 9 decembrie. Partea a III-a

Moderator și realizator: Alexandru Pugna

Producător: Radu Anghel

***

Ediția cu numărul XIII a Festivalului-Concurs „Pană de Păun” s-a desfășurat la Centrul Cultural Dacia, la jumătatea lunii noiembrie 2022. A acompaniat Orchestra Ansamblului Profesionist „Dor românesc” dirijată de Horațiu Cigu. Au fost invitați în recital Florentina și Petre Giurgi, Roxana Reche și Alexandru Pal, Mariana Morcan, Pamfil Roată, Ioana Maria Ardelean, Florina Bălan – câștigătoarea trofeului în anul 2018.

***

Emisiunea ”Cântec și poveste” se adresează iubitorilor de cântec popular, dar și celor ce doresc să cunoască adevărate valori de patrimoniu tradițional românesc. În emisiune sunt prezenți interpreți consacrați ai cântecului popular din Ardeal, tineri valoroși ce bat la porțile afirmării artistice, meșteri populari, rapsozi, evenimente folclorice de anvergură. Emisiunea redeschide ”filmoteca de aur” a folclorului românesc, reamintindu-ne de marii interpreți plecați pe drumul veșniciei, cei ce sunt adevărate modele, demne de urmat de tânăra generație.

Credit foto: folclor-romanesc.ro

TVR +
Canalul TVR YouTube