Cântec și poveste: Dorul e tare greu când ești departe de casă... Doina Badea

TVR3 | Luni, 19 Septembrie 2022
Sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 19.00, la TVR3 și online pe TVR+, v-am invitat să urmăriți o ediție "Cântec și poveste" de colecție.
2

Acest nume, Doina Badea, îl păstrez cu drag și cinste pentru că este un nume de rezonanță muzicală, cu un istoric și sper din suflet să merg mai departe și să-l păstrez așa cum a fost dat el să fie. Sunt mândră, de asemenea, că port numele mamei mele – Doina - iar numele de familie este Badea.  Port numele regretatei artiste, Doina Badea și, așa cum spuneam, sper să-i fac cinste.

(w640) 3

Eu cânt Oltul prin cântecele mele, dar și cântece din alte regiuni românești, pentru că acolo departe, în Germania promovez tradiția și folclorul, și fac în așa fel ca tinerii care cresc din familii românești, să aibă cunoștințe despre muzica tradițională românească. Sunt de 11 ani în Germania, am plecat nehotărâtă, dar iată m-am integrat, m-am adaptat, sunt mândră de munca mea, și cu toate astea fac muzică cu tot sufletul și cu tot dragul.  Am organizat Festivalul ”Iiei”pentru comunitatea românească din Germania  și-mi doresc să mergem mai departe cu gânduri bune, să facem ceea ce ne face plăcere și mai ales ceea ce ne aduce mai aproape de cei de-acasă și ceea ce ne alină mai mult dorul.

(w640) 1

Este o onoare să fiu astăzi invitata emisiunii „Cântec și poveste”, realizată de un folclorist de renume – Maria Tănase Marin

(w640) 4

Doina Badea, un nume care s-a făcut remarcat în rândul comunității românești  din Germania, printr-un glas frumos oltenesc și un repertoriu de cântece populare de pe întreg cuprinsul țării. Și-a dus acolo, departe, cântecul și portul și, mai mult, a fost inițiatoarea a numeroase evenimente culturale prin care s-au promovat cultura populară, folclorul și tradițiile românești. Trăiește cu dor în suflet și cu dorința ca atunci când se va întoarce acasă, să aibă cine să o aștepte.

(w640) f6

Invitați: Florica Jinga și Angelica Tihan

(w640) fj

(w640) 6

Producător: Maria Tănase Marin

TVR +
Canalul TVR YouTube