Cântec și poveste - Din Prahova-n Teleorman...

TVR3 | Duminică, 26 Iunie 2022
Duminică 26 iunie, de la ora 16.00,  la TVR 3, v-am invitat la cântece de dor și drag cu două interprete îndrăgite, Cristina Stănescu și Anuța Arghiroi

Interpretă de marcă a folclorului de pe Valea Prahovei, Cristina Stănescu a știut că pentru ea cântecul popular îi va fi ”partener de drum” și pentru aceasta a muncit, a perseverat și  a ajuns acolo unde și-a dorit, pe scenă.

Talentul l-am moștenit de la tata. El cânta prin casă, mai ales la muzicuță, tatăl meu iubește foarte mult muzica populară.” Scena i-a oferit  Cristinei Stănescu, satisfacții și bucurii nemărginite.

(w640)

Tot pe scenă, acest loc special pentru toți artiștii, a reușit să-și urce și proprii elevi de la Palatul Copiilor din Ploiești.

De când m-am angajat la Palatul Copiilor din Ploiești, m-am ocupat mai mult de elevii mei, cărora le-am oferit întreaga mea experiență. Pentru mine e o binecuvântare tot ce trăiesc și faptul că Dumnezeu mi-a dat ocazia să fiu apreciată, să leg prietenii cu mari artiști.

Anuța Arghiroi este o tânăra teleormăneancă cu o  voce caldă și puternică, cu un simț muzical înnăscut și cu un repertoriu extrem de bogat din renumita zonă a  Teleormanului.

(w640) bbbbb

Din Lunca Dunării, din cel mai sudic punct al țării, din locul unde Soarele intră în țară, iar râul Vedea se revarsă în frumoasa și liniștita Dunăre”, de acolo vin cântecele mele, dorurile, amintirile și … inspirația.”

La Anuța Arghiroi cântecul specific muntenesc, muzica de nuntă, portul popular au fost mereu încununate de talent și dăruire. Prezența ei pe scenă  a emanat multă bucurie publicului. Este foarte apreciată și iubită de public.

Intotdeauna Anuța Arghiroi a surprins în mod plăcut, depășind orice așteptare prin tăria cu care cânta, prin bucuria pe care o transmite publicului, prin cântecele ei, prin modul în care, ca nimeni altcineva,  reușește să însuflețească orice petrecere.

Duminică,  de la ora 16.00, Mircea Neacșa v-a invitat la o ediție specială Cântec și poveste, dedicată tinereții.

(w640) nn

Producător: dr. Maria Tănase Marin

TVR +
Canalul TVR YouTube