"Cântec și poveste" cu Jenica Bercea Anton

TVR3 | Vineri, 18 Septembrie 2020
La început de toamnă, vă invităm să urmăriți povestea emoționantă a celei pe care nici timpul și nici distanța nu au facut-o să își uite rădăcinile și dragostea pentru cântecul popular, sâmbătă 19 septembrie, ora 19.00, la TVR3.
jenica 1
beni
beni 2
traian francu
jenica 1
beni
beni 2
traian francu

Drumul către casă, drumul către Ierusalim...

Dacă ne gândim câte obstacole a trebuit să depășească în toți acești ani, este de apreciat și de admirat efortul de a lăsa moștenire generațiilor viitoare aceste valori inestimabile ale folclorului romanesc .

(w640) jenica 3

Mulți români, ca și mine aflați în diaspora, se întorc acum acasă cu sufletul sfâșiat de tristețe. Să ne așezăm cu toții, dară, și să ne rugăm Bunului Dumnezeu să ne ierte pe fiecare în parte, și dacă nu vom putea ajunge la Ierusalim anul acesta (noi, pelerinii de rând), să ne lumineze mintea și calea ca astfel drumul spre România să nu mai fie făcut în disperare, ci în dorul nebun după ceea ce am lăsat.”

(w640) jenica 2

În dialogul purtat cu Jenica Bercea Anton am constatat o deschidere extraordinară în a sprijini și promova copiii, dar și interpreții valoroși din generația tânără.

(w640) traian fra

Emisiunea îl aduce în atenția dumneavoastră și pe Traian Frîncu:

”Vin în fața dumneavoastră, dragi iubitori de frumos, cu cântecul meu adus de pe meleagurile prahovene, mai precis din satul Slon, comuna Cerașu, zona folclorică a văilor Teleajenului și  Drăjnuței. Vă dăruiesc din suflet cântecul meu de aici, de unde parcă  totul cântă... și râul și ramul, împletit cu glasul meu dăruit de Dumnezeu, în care îmi exprim toate sentimentele : dorul, dragostea, jalea, bucuria și tot ceea ce ține de existența omului pe pământ. Din suflet îmi doresc  ca acest cântec al meu, să vă bucure sufletul și auzul!”

(w640) beni 3

Finalul emisiunii ”Cântec și poveste” este dedicat aniversării marelui artist Benone Sinulescu, unic în peisajul musical folcloric, cel care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze, cel care a dăruit cântecul nemuritor și dragostea sa publicului de pretutindeni.

(w640) beni 4

”La mulți ani”, Maestre!

***

Producător tv: dr. Maria Tănase Marin

TVR +
Canalul TVR YouTube