loader
Foto

"Cântec și poveste" cu Aneta Stan

Duminică, 16 mai, ora 16.00, TVR 3 v-a invitat să ascultați "vocea de sub soarele de aur al Dobrogei", într-o ediție de colecție a emisiunii ” Cântec și poveste ”.

 

Aneta Stan este interpreta care a reușit să reprezinte cu cinste zona etnofolclorică a Dobrogei, o zonă multiculturală, păstrând, cu multă grijă, autenticul cântecului popular, precum și frumusețea costumului tradițional.

(w882) aneta stan

Culegătoare, dar și creatoare de vers și melodie, are aproape 100 de creații înscrise la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.

(w882) aneta stan

Aneta Stan, marea interpretă a cântecului dobrogean mărturisește:

M-am născut într-un loc minunat și am intrat pe Poarta Soarelui în Cernavodă. Acolo pot spune că am cunoscut cântecul. Am slujit cu multă dragoste Dobrogea și, pentru mine, acest ținut înseamnă acasă, deși locuiesc în București încă din anul 1974.

(w882) aneta stan

Cântecele mele sunt adevărate perle culese din apele Dunării, spuma mării și ghiolurile Deltei. Este adevărat că folclorul din Dobrogea este mai greu de interpretat față de cel din alte zone folclorice ale țării, de aceea trebuie să ai un glas special, să-ți formezi un stil propriu de interpretare și mai mult să știi să separi folclorul pur dobrogean de influențele naționalităților conlocuitoare.

Așadar, bucurați-vă de o ediție de colecție a emisiunii Cântec și poveste cu inconfundabila artistă, Aneta Stan, duminică, 16 mai, ora 16.00, la TVR3 și online, pe TVR+!

(w882) mariana an

Invitați: Mariana Anghel, Adriana Anghel, Ștefania Luzinschi

(w882) stafania l

Din rândul tinerei generații este invitată Ștefania Luzinschi, interpreta care prin talentul său aduce un suflu nou folclorului de pe meleagurile Dobrogei.

(w882) luzinschi

Rubrica specială ”Cu drag... de pe meleaguri hunedorene” prezintă frumusețea Ținutului Pădurenilor prin cântecele interpretate de remarcabila cântăreață Mariana Anghel și tânăra Adriana Anghel.

(w882) mariana an

(w882) adriana an

***

Producător: Maria Tănase Marin

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...