Cântec de amurg - la Filmul de artă

TVR2 | Marţi, 28 Septembrie 2021
Pe 3 octombrie, de la 22.10, la TVR 2 a fost programat un film sensibil şi emoţionant despre transformarea unei adolescente timide într-o femeie puternică.
CÂNTEC DE AMURG (SUNSET SONG – Regatul Unit, 2015) PREMIERĂ
Regia: Terence Davies
Cu: Agyness Deyn, Kevin Guthrie, Peter Mullan

"Cântec de amurg" are în palmares o nominalizare la premiul pentru cel mai bun film – Festivalul de Film de la San Sebastian, 2015 şi o nominalizare la British Independent Film Award pentru debut – Agyness Deyn

La începutul anilor 1910, adolescenta Chris este unul dintre numeroşii copii ai fermierului scoţian Guthrie, care-şi conduce şi familia, şi ferma ca un adevărat tiran. Conflictele şi violenţele din familie, urmate de experienţa dură a Primului Război Mondial, o transformă pe Chris dintr-o tânără sensibilă, care visa să devină profesoară, într-o femeie puternică, dar apăsată de deziluzii, care pare să fi trăit mai multe vieţi într-una singură.

(oar_w460)

Rolul principal este interpretat cu mult talent şi sensibilitate de Agyness Deyn, faimoasă şi apreciată în anii 2000 ca model britanic. Este cunoscută mai ales pentru cariera sa internaţională de mare succes, fiind numită unul dintre modelele de top ale deceniului trecut. De când s-a retras din modelling, în 2010, ea s-a afirmat cu egal succes în alte domenii artistice, precum actorie și design.

Pentru fanii săi, Agyness Deyn a declarat că modelling-ul este despre cum arăţi, în timp ce actoria este despre cum îţi exprimi ceea ce simţi. Ca model trebuie să fii - sau măcar să arăţi - ca o persoană puternică şi încrezătoare, în timp ce ca actor te manifeşti mai ales prin vulnerabilităţile pe care le ai. Dar cel mai mult, Agyness este inspirată de cele două femei uimitoare, puternice şi dedicate pe care le are ca model: Regina Angliei şi actriţa Meryl Streep.

TVR +
Canalul TVR YouTube