"Cântec și poveste" ca în Muntenia și în Ardeal

TVR3 | Joi, 29 Octombrie 2020
Marioara Man Gheorghe, Tina Militaru, Ana Almășana Ciontea ne-au bucurat sufletele cu muzică tradițională românească, sâmbătă, 31 octombrie, ora 19.00, la TVR3.
Man Marioara

În zi de toamnă aflați povești din lumea satului tradițional și ascultați cântece din Muntenia și din Ardeal ce oglindesc farmecul acestor regiuni.

(w640) Marioara M

Iată câteva gânduri împărtășite de invitatele emisiunii "Cântec și poveste":

Marioara Man Gheorghe : ”Am pornit pe drumul cântecului din comuna Hodac, sat Arșița, județul Mureș, cu dorința de a-mi împlini visul, acela de a deveni o mare cântăreață, că ”dragul de cântat e moștenire din familie.

(w640) Man Marioa

Lumea s-a schimbat mult de când erau copiii mei mici și încerc să ţin pasul cu ea, dar cred că tot universul, lumea asta a copilăriei are nevoie de aceleaşi lucruri: de dragoste, de siguranţă, de joacă, de visare.”

(w640) Tina Milit

Tina Militaru: Am fost o norocoasă pentru că am beneficiat de o zestre bogată de cântece de la bunicul meu, rapsodul Constantin Drogeanu, din satul Șuțești, jud. Brăila. Cu aceste cântece mi-am croit drumul către scenă, către inima oamenilor.”

(w640) Tina Milit

Ana Almășana Ciontea: Doamne-ajută și dă bine!”, vorba cântecului.

(w640) ana almasa

Astăzi este despre Cântec, despre Soare, despre Viață și despre o toamnă cu multe roade! Acolo unde se întâlnește iubire cu iubire, Dumnezeu strecoară un grăunte de veșnicie, care să poarte sufletele frumoase, până la capătul lumii.

(w640) ana almasa

***

Producător: dr. Maria Tănase Marin

TVR +
Canalul TVR YouTube