loader
Foto

Când şi de ce apelăm la chirurgia bariatrică? La „Vreau să fiu sănătos” am primit răspunsul | VIDEO

Echipa emisiunii „Vreau să fiu sănătos” a filmat şi ne-a arătat cum decurge o operaţie de micşorare de stomac. Dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgie generală, specializat în chirurgie bariatrică şi metabolică, a fost invitatul Izabelei Marinescu la TVR 1, sâmbătă, 27 mai, de la ora 13.00.

 

„Convingerea mea fermă este că omul doarme în pat şi mănâncă la masă!”, de la acest adevăr porneşte doctorul Rubin Munteanu pledoaria sa pentru obiceiuri sănătoase, care să ne împiedice să ajungem în situaţia de a apela la chirurgia bariatrică.

(w882)

„Chirurgia bariatrică este chirurgia obezităţii. Adică faci din nişte oameni care au un exces de greutate nişte oameni care au o greutate normală. Dintr-un stomac de aproape 2 litri, realizezi chirurgical, pe cale laparoscopică, un stomac de 100 ml, scăpând şi de senzaţia de foame. Chirurgia bariatrică vindecă boli severe: obezitate, diabet de tip II, sindromul de apnee în somn, hipertensiune arterială”, a explicat doctorul Rubin Munteanu, care a permis echipei TVR să intre în sala de operaţie pentru a ne arăta în ce constă operaţia de micşorare a stomacului. Despre cauze, dar şi despre recuperare în cazul chirurgiei bariatrice ne-a vorbit, la „Vreau să fiu sănătos”, doctorul Rubin Munteanu, medic primar chirurgie generală, supraspecializat în chirurgie bariatrică şi metabolică. Tot invitatul Izabelei Marinescu ne-a oferit câteva sfaturi preţioase legate de acest subiect sâmbătă, 27 mai, de la ora 13.00, la TVR 1.

(w882)

În ediţia de sâmbăta aceasta, am aflat despre rolul logopedului în dezvoltarea copiilor,

(w882)

iar dr. Dorin Chioţea a cules şi ne-a adus informaţii despre cum se îndepărtează chirurgical excesul de piele după pierderea în greutate. Despre ce se întâmplă cu proaspăta mămică în primele zile după naştere ne-a oferit toate detaliile psihologul Adriana Mitu, în rubrica „De vorbă cu psihologul”. „Şi tot sâmbătă am vorbit despre când şi cum se poate realiza un autotransplant renal, dar şi ce este refluxul gastroesofagian (la rubrica „Dictionar medical”), a adaugat Jurnalista Izabela Marinescu, prezentatoarea emisiunii.

(w882)

Am urmărit o nouă ediţie a emisiunii care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă făță de trup și suflet, dar ne-a adus în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament în 28 mai.

„Vreau să fiu sănatos”, cu Izabela Marinescu, prezentator și jurnalist, se vede la TVR 1 sâmbăta, de la ora 13.00.

 
Drama „Jurnalul unei cameriste” (1946), în regia lui Jean Renoir, la TVR Cultural

TVR Cultural difuzează, în săptămâna 5 - 11 iunie, filmele „Viața dublă a Veronicăi” (1991) și „Jurnalul unei cameriste” (1946).

„Domnița şoim”, la TVR 1 | VIDEO

„Domnița şoim”, la TVR 1 | VIDEO

publicat: Vineri, 09 Iunie 2023

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 21.00, filmul de aventuri „Domnița șoim” ne spune povestea unei iubiri blestemate. Cu Michelle Pfeiffer și Rutger ...

„Oamenii și legea

În această ediție a emisiunii „Oamenii şi legea”, Mihaela Olaru și invitata sa, Alina Stoica, au discutat despre consecințele pe care despărțirea ...