loader
Foto

Prima semifinală Eurovision, în direct la TVR | VIDEO

Pe 18 mai a avut loc prima semifinală Eurovision 2021, cea în care a participat și reprezentanta României, Roxen. În Finală s-au calificat Norvegia, Israel, Rusia, Azerbaidjan, Malta, Lituania, Cipru, Suedia, Belgia și Ucraina.

 

România a intrat în competiție pe poziția 13, alături de Australia, Azerbaidjan, Belgia, Croația, Cipru, Irlanda, Israel, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Norvegia, Rusia, Slovenia, Suedia și Ucraina.

(w882) Roxen echi

Fanii din cele 16 ţări repartizate în a doua semifinală şi cei din Regatul Țărilor de Jos, Germania şi Italia au decis, alături de juriile de specialitate, cine va merge în Marea Finală. Fanii (cu exceptia celor care locuiesc în România) au putut vota piesa interpretată de Roxen - “Amnesia” de până la 20 de ori de pe același număr de telefon, sau prin aplicația de pe site-ul oficial al concursuluiwww.eurovision.tv.

Conform regulamentului Eurovision, românii de acasă nu au avut dreptul să voteze pentru reprezentanta țării noastre, deci votul românilor din străinătate este cel care a putut înclina balanţa calificării României în marea finală.

Voturile primite de la publicul din străinătate contează în proporţie de 50%, restul de 50% fiind decizia juriilor din fiecare ţară.

Cei care au vrut să susţină România, în perioada alocată votării (care se va deschide imediat după încheierea prezentării celor 16 piese), au putut vota 13 (numărul alocat României) la telefon, prin SMS sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului: https://eurovision.tv/app.

Numerele de telefon şi SMS şi tarifele aferente au fost afişate în fiecare ţară de televiziunea publică ce transmite concursul, dar şi online, pe portalurile tvr.ro, eurovision.tvr.ro sau pe pagina oficială facebook.com/eurovision.romania.

Fanii și-au putut vota favoriții prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,19 euro/SMS), de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

***
Foto: EBU / Thomas Hanses

FILM.TVR.RO

Logo

 
Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...