Branduri româneşti de top – în noul sezon „Adevăruri despre trecut”| VIDEO

TVR.RO | Marţi, 15 Septembrie 2020
Miercuri, 16 septembrie, de la 22.20, prima porţie dublă de mărturii din istoria noastră recentă. Noul sezon „Adevăruri despre trecut” a început la TVR 1 cu o ediţie dedicată brandurilor româneşti de top.

Miercuri seară, la TVR 1 am aflat „Adevăruri despre trecut”, în emisiunea care, de 6 ani, ne aduce fără patimă mărturii despre destinul omului de rând din comunism. Din 16 septembrie, în fiecare miercuri, de la 22.20, echipa coordonată de Raluca Rogojină ne prezintă, timp de o oră, poveşti adevărate despre ce a însemnat viaţa românilor înainte de 1990.

(w640)

(w640)

Noul sezon Adevăruri despre trecut a debutat cu un subiect-marcă pentru tipicul emisiunii: ne amintim despre brandurile româneşti de top din perioada comunistă. De la Gerovital şi Polidin, la Bicicleta Pegas şi biscuiţii Eugenia,

(w500)

de la perdelele de Paşcani la îngheţata Polar şi vinul Murfatlar, am rememorat produsele care ne-au îndulcit cât de cât viaţa în comunism. Câte emoţii stârnea reuşita achiziţionării unei păpuşi Arădeanca, a unei perechi de pantofi Guban sau Clujana, a unui covor de Cisnădie, nemaivorbind de ţelul suprem al vieţii pe atunci: şansa de a cumpăra o Dacie.

(w640)

Arhiva TVR păstrează mărturii cutremurătoare despre realităţile anilor ceauşişti. Istoria a consemnat multe, s-au scris mii de cărţi. Dar Televiziunea Română este unica deţinătoare a istoriei ultimilor 50 de ani, în imagini. Adevărat depozitar de istorie vie!

Tratamentul aşa-zişilor alienaţi mintal, dramele pe care le genera un divorţ în perioada comunistă, tehnici operative de filaj SRI, meditaţia transcedentală, povestea studenţilor veniţi din străinătate, formaţiile artistice ale întreprinderilor sau cooperativelor, importanţa domeniului cercetării, echipa de fotbal Rapid – cu solidaritatea împărtăşită de suporterii ei până în ziua de astăzi, discotecile din vremea comunismului, povestea studiourilor de film de la Buftea, arta afectată de propaganda comunistă etc. sunt câteva dintre subiectele noului sezon Adevăruri despre trecut de la TVR 1.

 

TVR +
Canalul TVR YouTube