Banatul Montan: trăieşte diversitatea!

TVRi | Joi, 16 Iulie 2020
Sorin Burtea ne-a invitat să revedem o incursiune turistică în Banatul Montan, una dintre cele mai mari regiuni, cu o suprafaţă acoperită de păduri în proporţie de aproximativ 65%, marţi, 21 iulie, la ora 21:00, pe TVRi.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Pentru că natura a fost darnică cu aceste meleaguri, v-am adus în case peisaje încântătoare din Caraş Severin, al cărui relief îşi desfăşoară forţa prin Munţii Banatului. Atracţiile turistice, fie că vorbim de splendori ale naturii sau de cele realizate cu măiestrie de mâna omului, sunt întâlnite la tot pasul: staţiunea Crivaia Văliug, unde relieful a fost îmblânzit prin puterea şi perseverenţa investitorilor care construiesc pentru turismul acestor locuri, Rezervaţia Cheile Nerei – Beuşniţa, care adăposteşte lacul de basm Ochiul Beiului, unul dintre cele mai fermecătoare din ţară.

(w640)

 

(w640)

De asemenea, echipa Investiți în România ne-a invitat la o plimbare pe cea mai veche cale ferată din România, Oraviţa – Anina.

(w640)

Ne-am amintit și de Rudăria, cel mai mare complex mulinologic din Sud-Estul Europei, inclus în patrimoniul UNESCO şi despre spiritualitate, oameni şi alte locuri care merită popularizate.

Invitaţi:

- Florin Stoichescu - Şef Serviciu Promovare Turism, Consiliul Judeţean Caraş-Severin

- Prof. Univ. Dr. Ing. Dr. Ec. Gheorghe Popovici - Departamentul de Ştiinţe Economice de la Universitatea „Eftimie Murgu”, Reşiţa

***

Echipa emisiunii:

JURNALIȘTI TV:

  • Raluca Amzăr
  • Ana Maria Ghiur
  • Roxana Segneanu
  • Răzvan Onesa

REGIZOR TV

  • Manuela Apostol

EDITOR COORDONATOR:

  • Cristina Leorenţ

MODERATOR ȘI PRODUCĂTOR: SORIN BURTEA

***
Redifuzare a ediției din 3 decembrie 2019

 

 

 

TVR +
Canalul TVR YouTube