loader
Foto

Baletul „Frumoasa adormită”, combinația perfectă între basm și inovație artistică, în 23 aprilie, la TVR Cultural

Marți, 23 aprilie, de la ora 22.02, TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori să urmărească spectacolul ce reinterpretează celebrul balet „Frumoasa adormită” („The Sleeping Beauty”, Elveția, 2022), eliberând personajele de rolurile lor prestabilite. Coregrafia îi aparține lui Christian Spuck.

 

Spuck (care semnează, între altele, spectacolele „Romeo și Julieta”, „Spărgătorul de nuci și regele-șoarece”) reinterpretează povestea clasică a „Frumoasei adormite”, ce a avut premiera în 1890, în coregrafia lui Marius Petipa, la Sankt Petersburg, pe muzica lui P.I. Ceaikovschi, într-un spectacol din anul 2022.

În adaptarea pe care o realizează împreună cu Baletul din Zürich și cu Orchestra Filarmonică din Zürich, dirijată de Robertas Šervenikas, Christian Spuck le aduce telespectatorilor o Auroră (interpretată de Michelle Williams) care se eliberează cu curaj de convenții și își croiește propria cale. Cu ajutorul costumelor extraordinare ale zânelor androgine, semnate de Bubi Shiff, Spuck mută reflectoarele asupra zânei Carabossa (William Moore), a cărei soartă subțiază granița dintre bine și rău. O combinație minunată între basm și inovație artistică”, este prezentarea spectacolului.

În spectacolul său, Spuck vorbește despre maturizare, conflictele între generații, dragoste și sexualitate, eliberând personajele de povara rolurilor lor prestabilite, notează producătorul spectacolului, Accentus Music.

Din distribuție fac parte Michelle Willems, William Moore, Jan Casier, Lucas Valente, Inna Bilash și trupa de balet din Zürich. Cu participarea Orchestrei Filarmonice din Zürich - dirijor Robertas Šervenikas.

Sursă foto: Instagram Michelle Willems

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Învierea, unire în biserică, cu părintele Sorin Zahiu, la TVR 3

Mărturisirea de credință vine de dincolo de granițele României, din comunitatea de români din Atena, Grecia. Descoperiți Taina Zilelor Mari, ...

România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...