"Avocatul dumneavoastră": despre încheierea contractelor comerciale în Franța

TVRi | Joi, 08 Aprilie 2021
Despre apărarea proprietății private, care este procedura de încheiere a contractelor comerciale în Franța și care sunt normele și restricțiile pentru combaterea pandemiei în Spania, ați putut afla luni, 12 aprilie, de la ora 21:00, de la Angela Avram.
Angela Avram

Dan Laurentiu Stoicescu, avocat, a vorbit despre apărarea proprietății.

Dreptul de proprietate privată este definit ca dreptul principal care conferă titularului său atributele de posesie, folosință și dispoziție asupra bunului apropriat în formă privată, atribute care pot fi exercitate în mod absolut, exclusiv și perpetuu, cu respectarea limitelor materiale și a limitelor juridice.

Poate fi titular al dreptului de proprietate privată atât o persoană fizică, cât și o persoană juridică, inclusiv statul. În cazul în care însă statul deține bunuri cu titluri de proprietate privată, acestea sunt supuse aceluiași regim juridic ca bunurile aflate în proprietatea oricărei alte persoane.

Care sunt normele și restricțiile în vigoare pentru combaterea pandemiei în Spania, ne-a spus Alexandru George Lazăr (avocat).

Rubrica INFO ne-a prezentat care este procedura de încheiere a contractelor comerciale în Franța. Despre acest subiect am vorbit cu Diana Dauphin Lazăr, avocat.

***

Emisiunea poate fi urmărită și online pe TVR+.

***

Avocatul dumneavoastră” este emisiunea în care membrii diasporei române află detalii despre aplicarea sau modificarea legilor din România. Invitaţii, specialişti şi reprezentanţi de seamă ai domeniilor puse în discuţie răspund atât la întrebările telespectatorilor, cât şi la cele ale moderatoarei Angela Avram.

Producător: Angela Avram

TVR +
Canalul TVR YouTube