loader
Foto

"Un doctor pentru dumneavoastră": Autovindecare prin puterea minţii

La TVR Internațional de la ora 19.00, pe 8 august, echipa emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră" vă propune subiecte medicale de interes.

 

* Autovindecare prin puterea minţii

Invitat: Costin Dămășaru, fondator Centrul de Cercetare în Augmentarea Performanţelor Neuronale

Invitatul nostru, licenţiat în psihologie, predă la o universitate din Brugges, Belgia, este doctor în Management, are Masterat în administrarea afacerilor și a studiat la MIT, în cadrul programului de Executive Education – Neuroscience for Leadership. A lucrat cu cercetători de renume la nivel global, în domeniul îmbunătățirii performanței creierului uman, cu care a creat o echipă de lucru eficientă și a dezvoltat un concept inovativ numit Brain Mapping-Brain Computer Interface.

(w882)

Tehnologia pe care echipa o folosește în cadrul Centrului este una revoluționară, non-invazivă, bazată pe ultimele descoperiri în materie de cartografiere și augmentare a rețelelor neuronale. Protocoale personalizate de antrenament neuronal pot ameliora sau chiar elimina simptomele asociate depresiei, anxietății, tinitusului, tulburărilor din spectrul autist, ADHD-ului, migrenelor sau stresului. Proiectul lui Costin Dămășaru este adânc înrădăcinat în călătoria sa de vindecare și în lupta cu tinitus, o boală neuronală crudă, care l-a dus în depresie, foarte aproape de pragul sinuciderii şi pe care a reuşit să o depăşească singur. Consideră că misiunea lui este de a ajuta oamenii să acceseze imensa putere de vindecare a creierului pentru atingerea potențialului maxim.

* Tratamentul epilepsiilor

Invitat: dr. Bogdan Florea, fondator Rețeaua de Telemedicină în Epilepsie, medic primar neurologie, Cluj Napoca

(w882)

Renumit în lumea medicală internaţională, dr. Bogdan Florea este unul dintre cei 3 specialişti care a descoperit o nouă stare a creierului care, în come profunde funcţionează în regim de avarie. A pus bazele Reţelei de Telemedicină în Epilepsie, un proiect naţional, prin intermediul căruia s-au achiziţionat electroencefalografe de ultimă generaţie și lucrează la înfiinţarea unui centru de sprijin psihologic pentru părinţii care află că puii lor au epilepsie. S-a dedicat tratării epilepsiei şi a înfiinţat prima Reţea de Telemedicină în Epilepsie şi prima Clinică de Podiatrie din România, după ce tatăl diabetic s-a stins din cauza leziunii netratate la picior.

***

Mulţumim Dalin pentru susţinerea oferită în realizarea emisiunii!

(w235)

***

Echipa Un doctor pentru dumneavoastră vă este aproape, oriunde v-aţi afla!

Emisiunea este disponibilă pe TVR+.

***

(w882)

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Producător: Monica Ancuța
Credit foto: Monica Ancuța

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...