"Un doctor pentru dumneavoastră": Autovindecare prin puterea minţii

TVRi | Joi, 04 August 2022
La TVR Internațional de la ora 19.00, pe 8 august, echipa emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră" vă propune subiecte medicale de interes.

* Autovindecare prin puterea minţii

Invitat: Costin Dămășaru, fondator Centrul de Cercetare în Augmentarea Performanţelor Neuronale

Invitatul nostru, licenţiat în psihologie, predă la o universitate din Brugges, Belgia, este doctor în Management, are Masterat în administrarea afacerilor și a studiat la MIT, în cadrul programului de Executive Education – Neuroscience for Leadership. A lucrat cu cercetători de renume la nivel global, în domeniul îmbunătățirii performanței creierului uman, cu care a creat o echipă de lucru eficientă și a dezvoltat un concept inovativ numit Brain Mapping-Brain Computer Interface.

(w640)

Tehnologia pe care echipa o folosește în cadrul Centrului este una revoluționară, non-invazivă, bazată pe ultimele descoperiri în materie de cartografiere și augmentare a rețelelor neuronale. Protocoale personalizate de antrenament neuronal pot ameliora sau chiar elimina simptomele asociate depresiei, anxietății, tinitusului, tulburărilor din spectrul autist, ADHD-ului, migrenelor sau stresului. Proiectul lui Costin Dămășaru este adânc înrădăcinat în călătoria sa de vindecare și în lupta cu tinitus, o boală neuronală crudă, care l-a dus în depresie, foarte aproape de pragul sinuciderii şi pe care a reuşit să o depăşească singur. Consideră că misiunea lui este de a ajuta oamenii să acceseze imensa putere de vindecare a creierului pentru atingerea potențialului maxim.

* Tratamentul epilepsiilor

Invitat: dr. Bogdan Florea, fondator Rețeaua de Telemedicină în Epilepsie, medic primar neurologie, Cluj Napoca

(w640)

Renumit în lumea medicală internaţională, dr. Bogdan Florea este unul dintre cei 3 specialişti care a descoperit o nouă stare a creierului care, în come profunde funcţionează în regim de avarie. A pus bazele Reţelei de Telemedicină în Epilepsie, un proiect naţional, prin intermediul căruia s-au achiziţionat electroencefalografe de ultimă generaţie și lucrează la înfiinţarea unui centru de sprijin psihologic pentru părinţii care află că puii lor au epilepsie. S-a dedicat tratării epilepsiei şi a înfiinţat prima Reţea de Telemedicină în Epilepsie şi prima Clinică de Podiatrie din România, după ce tatăl diabetic s-a stins din cauza leziunii netratate la picior.

***

Mulţumim Dalin pentru susţinerea oferită în realizarea emisiunii!

(w235)

***

Echipa Un doctor pentru dumneavoastră vă este aproape, oriunde v-aţi afla!

Emisiunea este disponibilă pe TVR+.

***

(w640)

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Producător: Monica Ancuța
Credit foto: Monica Ancuța

TVR +
Canalul TVR YouTube