loader
Foto

Artă, cultură și tradiție - „Călătorii spre eternitate”

Centrul de Cultură „George Apostu”, din Bacău, sărbătorește anul acesta 30 de ani. Vineri, 10 aprilie, de la ora 17:00, puteți urmări pe pagina de Facebook a centrului primul episod din proiectul „Provocări colocviale” .

 

Arta și cultura rămân cele mai eficiente remedii în perioada distanțării sociale.

Vineri, 10 aprilie, începând cu ora 17:00, puteți urmări pe Facebook un prim episod din proiectul „Provocări colocviale”, intitulat „Despre uitare, răzbunare, iertare”.

Invitatul de onoare este Varujan Vosganian, poet, eseist și romancier. Oaspetele este însoțit în această ispititoare aventură spirituală de prof. dr. Gheorghe Iorga, violoncelistul Liviu Mera și actorul Geo Popa.

Componenta artistică este construită în jurul celui mai recent volum de poezii ce poartă semnătura lui Varujan Vosganian: „Ei spun că mă cheamă Varujan”, apărut în 2019, la Editura ART.

Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău și-a mutat activitatea în mediul online. De la începutul lunii martie, pe pagina de facebook a Centrului a început prezentarea lucrărilor de sculptură expuse în cadrul „Muzeului în aer liber”, cunoscut și sub denumirea de „Grădina cu statui”. Acestea sunt  rezultatele Simpozionului Internațional de Sculptură „George Apostu”.

(w882) muzeu

Organizatorii au anunțat că vor adăuga acestui demers și prezentarea unei alte fațete a activităților culturale ale Centrului, respectiv proiectele recente din domeniul artelor spectacolului: „Provocări colocviale”, „America de-Acasă”, „Cortina”, „Spectacolul cărții” ș.a.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...