Arca Vieţii - cea mai nouă producţie BBC despre povestea lui Noe, la TVR2

TVR.RO | Luni, 26 Aprilie 2021
Sâmbătă, 1 mai, de la ora 20.10, este programat filmul artistic din 2015, în regia lui Kenneth Gleenan, realizat de celebrii producători ai BBC One în Maroc.
ARCA VIEŢII (THE ARK - Marea Britanie, 2015)
Regia: Kenneth Gleenan
Cu: David Threlfall, Joanne Whalley, Ashley Walters

Dramă – bazată pe povestea biblică despre Noe şi arca sa. La îndemnul unui înger, fermierul Noe plănuieşte să construiască o arcă în mijlocul deşertului, pentru a-şi salva familia şi comunitatea dintr-un potop distrugător. Dar sarcina pare imposibilă, mai ales că fiii săi refuză să-l creadă şi să-l ajute. Deşi batjocorit şi umilit, Noe nu se îndoieşte de propria-i credinţă şi de menirea dată de Dumnezeu.

Filmul artistic din 2015, în regia lui Kenneth Gleenan, este realizat de celebrii producători ai BBC One în Maroc. Arca vieţii este o poveste atemporală; o poveste despre familie și credință; despre credința și fixaţia unui singur om de a construi o arcă – fixaţie care, în cele din urmă, va fi salvarea familiei şi a omenirii. Este un test al credinței copiilor în tatăl lor și un test al credinței tatălui lor în Dumnezeu.

Comentând rolul său, actorul David Threlfall a declarat că: „Povestea m-a fascinat de la prima lectură. Nu este doar o saga de familie, ci prima saga de familie - inspirată din multe credințe și care ne spune despre valori care ar trebui împărtășite de toate culturile. A fost ceva din care am vrut imediat să fac parte”.

 

TVR +
Canalul TVR YouTube